Η «Πόλη Φωτεινή» θυμίζει, χτυπώντας για μία ακόμα φορά τον κώδωνα κινδύνου, αυτό που όλοι προτιμούν να ξεχνούν, γυρνώντας το κεφάλι από την άλλη πλευρά: το πόσο τεράστιο είναι σήμερα στην Ελλάδα το ζήτημα των ναρκωτικών.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, και της Παράνομης Διακίνησής τους είναι μια μέρα που κανείς δεν πρέπει να αγνοήσει.

Τα ναρκωτικά δεν είναι  μόνο πρόβλημα μίας κοινωνίας ή μίας  πόλης,  είναι υπόθεση όλων μας.

Τα ναρκωτικά δεν αφορούν «καλές» ή «κακές» οικογένειες, αφορούν κάθε οικογένεια.

Το σοβαρό αυτό ζήτημα έχει γιγαντωθεί. Ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των χρηστών, καθώς η οικονομική κρίση και η κατάθλιψη λειτουργούν ως αποθαρρυντικοί παράγοντες, και αρκετοί άνθρωποι αναζητούν μία εύκολη λύση, για να ξεφύγουν από την επώδυνη πραγματικότητα.

Δυστυχώς, η χρήση των ναρκωτικών όχι μόνο δεν λύνει κανένα πρόβλημά τους, αλλά επιδεινώνει την κατάσταση για τους ίδιους και το περιβάλλον τους.

Οι πρωταρχικοί στόχοι ενός Δήμου θα πρέπει να είναι :

  • Συνεχής ενημέρωση & πρόληψη
  • Τρόποι αντιμετώπισης του ήδη υπάρχοντος προβλήματος με συμβουλευτική για τις οικογένειες
  • Προώθηση της αναζήτησης πιο δημιουργικών τρόπων ζωής, σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο, ειδικά για τους νέους ανθρώπους.

Σε αυτήν την προσπάθεια απαιτείται η συστράτευση όλων μας, διότι τα ναρκωτικά δεν βρίσκονται στο περιθώριο, αλλά στο κέντρο της κοινωνικής πραγματικότητας. Επιβάλλεται να ενεργοποιηθούμε όλοι μας κυρίως στον τομέα της πρόληψης, προστατεύοντας τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους από τον αβυσσώδη εφιάλτη των ναρκωτικών.

Ο Δήμος μας, δυστυχώς, και σε αυτό το τεράστιο κοινωνικό ζήτημα  είναι απών, αφού δεν έχει καν προγραμματίσει μία εκδήλωση – ημερίδα για αυτή τη σημαντική μέρα.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Δάφνη Υμηττός  Πόλη Φωτεινή σας καλεί όλοι μαζί και ο  καθένας ξεχωριστά από τη θέση του να συνδράμει έτσι ώστε η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών να γίνει από απλή επέτειος, καθημερινή δράση, πρόληψη & αντιμετώπιση.