Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 ολοκληρώθηκε η 1η δημοτική συνεδρίαση στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Υμηττού, που φιλοξενεί τις εργασίες των δημοτικών συμβουλίων του ενιαίου δήμου μας από το 2010, με θέμα την εκλογή Προεδρείου. Η δημοτική μας παράταξη, σύμφωνα με όσα υποστήριξε σε όλη την προεκλογική περίοδο παραμένει μια ανεξάρτητη δημοτική παράταξη  και με την ευθύνη που της αναλογεί από τη θέση που της όρισε το εκλογικό αποτέλεσμα  και χωρίς καμία συμμετοχή με έμμισθη ή άμισθη θέση στη διοίκηση, δεσμεύεται να  συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις είτε με τους εκλεγμένους είτε με μη εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους,  στηρίζοντας κάθε θετική δράση της διοίκησης και ασκώντας παράλληλα υπεύθυνα και δημιουργικά το ρόλο της αντιπολίτευσης με μοναδικό μέλημά της ένα δήμο, όπου θα ζούμε όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη πόλη.

Σε αυτό το πνεύμα, με την έναρξη των εργασιών, αναγνωρίζοντας το πολύ κρίσιμο ρόλο του Προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και στο πνεύμα της συνεργασίας απέναντι στα ζητήματα που θα κληθούμε να συζητήσουμε και να δώσουμε λύσεις στην τετραετή μας θητεία, ενημερώσαμε το σώμα ότι θα στηρίξουμε με την ψήφο μας την πρόταση του Δημάρχου και της  διοίκησης για τη θέση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και για τη θέση του Γραμματέα, που αναλογεί στην επικεφαλής της ελάσσονας αντιπολίτευσης της παράταξης «Πολίτες σε Κίνηση».

Σύμφωνα με τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική μας παράταξη, έχοντας κερδίσει τη 2η θέση στο εκλογικό αποτέλεσμα λαμβάνει την θέση  Αντιπροέδρου του συμβουλίου. Η δημοτική μας παράταξη πρότεινε την κα Καλλιρόη Ρούσσου, η οποία και εκλέχθηκε από την πλειοψηφία του σώματος των εκλογικών συμβούλων.

Επίσης, βάσει της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, για τις 2 θέσεις εκπροσώπων μας στις  δύο εννιαμελείς  Επιτροπές  προτάθηκαν από τη δημοτική μας παράταξη και ψηφίστηκαν οι εξής:

Στην Οικονομική Επιτροπή, τακτικό μέλος ο κος Ντίνος Νίκος με αναπληρωτή τον κο Τσούτσουρα Δημήτριο.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, τακτικό μέλος ο κος Μπουρνελές Νίκος με αναπληρωτή τον κο Ντίνο Νίκο.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή και δημιουργική θητεία σε όλους μας.

Για τη δημοτική παράταξη Δάφνη Υμηττός ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

Γιώργος Δαουλάρης