Την Κυριακή εκλέγεται ο Δήμαρχος, που θα πρέπει να συντονίσει, να ενώσει πρόσωπα, παρατάξεις και πολιτικές για να λειτουργήσει ο θεσμός και να προχωρήσει η ζωή στην πόλη.

Ένα νέο Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη εκλεγεί με βάση την απλή αναλογική. 

Καμία παράταξη δεν έχει την πλειοψηφία.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος και ο “εκλεκτός” του επανειλημμένα έχουν δηλώσει ότι είναι αντίθετοι με την απλή αναλογική, γιατί κατ’ αυτούς φέρνει ακυβερνησία.

Ο δεσποτικός τρόπος, με τον οποίο ο απερχόμενος άσκησε διοίκηση είναι απόδειξη, ότι και να ήθελε να το πράξει τώρα μέσω του “εκλεκτού” του, κάτω από την πίεση του νέου νόμου Κλεισθένης 1, δεν μπορεί.

Η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», η συμπεριφορά τους και η αθέτηση των δεσμεύσεών τους προς τους συνεργάτες τους και προς τους δημότες είναι η τρανταχτή απόδειξη αδυναμίας τους να ασκήσουν πολιτική συναινέσεων και συγκλίσεων.

Η σύγκλιση δυνάμεων στον συνδυασμό μας καλύπτει όλο το φάσμα των πολιτικών επιλογών, όχι τεχνητά κάτω από την πίεση του νόμου, αλλά εθελοντικά, προγραμματικά, με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης.

Η σημαντική συμπόρευση του επικεφαλής της παράταξης “ΔΑΦΝΗ ΥΜΗΤΤΟΣ 2023 ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΗΜΕΡΑ” Νίκου Αναστασόπουλου που επέλεξε το εμείς έναντι του εγώ, πολλών προσωπικοτήτων της πόλης μας, η παρουσία στις εκδήλωσεις μας δύο πρώην δημάρχων, του Μπάμπη Σαραντόπουλου και του Δημήτρη Αργιανά, δείχνει ότι πρέπει και οφείλουμε να συνθέτουμε και να ενώνουμε τους δημότες.

Αυτή η σύγκλιση χαρακτηρίζεται από τα πρόσωπα και τις πολιτικές που συντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιό μας και που είναι η εγγύηση, ότι όχι μόνο θέλουμε αλλά και μπορούμε να ενώσουμε την πόλη, όχι μόνο με συνεργασίες μέσα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και έξω, στην πόλη, στους χώρους εργασίας, στους δρόμους και στις πλατείες.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις της πόλης, όλους τους καλόπιστους δημότες να ακούσουν με προσοχή το απλό και ειλικρινές μήνυμα, που στέλνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η αλαζονική αντίληψη του απερχόμενου και του “εκλεκτού”, φάνηκε περίτρανα με την δεύτερη άρνηση για συμμετοχή σε δημόσιο διάλογο (debate) μαζί μας, ώστε να κρίνει ο λαός της πόλης μας και τα πρόσωπα και τις ιδέες τους.

Όποιος φοβάται και αποφεύγει τον διάλογο, θα έχει βέβαια τους λόγους του, αλλά και θα κριθεί αυστηρά από τον κριτή ψηφοφόρο.

Η παρούσα κατάσταση δεν πάει άλλο.

Η υπερβολή, η σπατάλη, η κακοδιαχείριση, η πελατειακή πολιτική αναθέσεων, η κακή διοικητική οργάνωση, η έλλειψη δίκαιας μεταχείρισης και αξιοκρατίας στο προσωπικό, η κακή εικόνα της πόλης στην καθαριότητα, στους δρόμους και στο πράσινο πρέπει και μπορεί να πάρει τέλος με την συνεργασία όλων των παρατάξεων, που στάθηκαν απέναντι στην παρούσα κατάσταση.

Με την σύγκλιση όλων αυτών που εισέπραξαν προσβολές, απαξιωτικές εκφράσεις και απειλές.

Όλα αυτά μπορούν και πρέπει να πάρουν τέλος την Κυριακή στις κάλπες.

Από Δευτέρα μπορεί να ξημερώσει μια νέα μέρα στην πόλη.

Με διαφανείς και τίμιες διαδικασίες, σύμφωνα με τους κανόνες της ηθικής και ανοιχτά, μπροστά στα μάτια των δημοτών, μπορούν να βρεθούν οι χρυσές τομές και οι προγραμματικές συγκλίσεις για το καλό της πόλης.

Οι επιχειρούμενες ανήθικες προτάσεις για συναλλαγές που κυκλοφορούν και ακούγονται σαν φήμες σήμερα στην πόλη αποτελούν τις τελευταίες προσπάθειες ενός υπό κατάρρευση καθεστώτος, που πιάνεται από τα μαλλιά του για να μην πνιγεί.

Ούτε ισχύουν, ούτε και υπάρχει περίπτωση να τηρηθούν.

Ας το σκεφτούν καλά οι αφελείς και οι εύπιστοι…

Καλούμε τους επικεφαλής των παρατάξεων, με τις πράξεις τους να φανούν αντάξιοι των λόγων τους.

Να προστατεύσουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την ιστορία τους στην πόλη.

Μα ακόμα πιο δυνατά καλούμε τους απλούς ψηφοφόρους να πάρουν στα χέρια τους τις ευθύνες της πόλης και να ψηφίσουν μαζικά στις ερχόμενες εκλογές την παράταξή μας.

Υποσχόμαστε δημόσια κοιτώντας σας στα μάτια, κάθε έναν από εσάς αλλά και όλους τους πολίτες, ότι θα αγωνιστούμε έντιμα για να μπει τάξη στα της πόλης, να επανέλθει η φροντίδα, για να είναι καθαρή, ασφαλής, έτσι όπως αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.

Ας σκεφτούμε όλοι πριν την κάλπη, πώς είναι η πόλη μας και πώς θα μπορούσε να είναι!!!

Καλούμε τους ψηφοφόρους να επιβραβεύσουν στον 2ο γύρο ανθρώπους με νέες ιδέες, με όρεξη για δουλειά και ζωντάνια, χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις πέραν των δημοτών και τέλος να αποδοκιμάσει αυτούς, που έκαναν την τιμή του να είσαι Δήμαρχος, επάγγελμα!!!

Η πόλη αλλάζει!!!

Η μάχη έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Πιασμένοι χέρι-χέρι με επιμονή και υπομονή, να επισκεφτούμε πόρτα-πόρτα όλα τα σπίτια της πόλης, τους χώρους δουλειάς και διασκέδασης.

Να πείσουμε και τον τελευταίο συνδημότη μας για την υπερψήφιση του συνδυασμού μας.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, με σιγουριά και πίστη, με παλμό και ορμή για την Νίκη!!!

Είτε το θέλουν είτε όχι η πόλη θα αλλάξει!!!

Όλοι μαζί για τη Νίκη!!!

Γιώργος Δαουλάρης, υποψήφιος Δήμαρχος