fbpx

Αγαπητοί Δημότες Δάφνης-Υμηττού,
αγαπητές φίλες
και αγαπητοί φίλοι,

Σήμερα, διατυπώνουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση για το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας. Ένα πλαίσιο αρχών, θέσεων και προτάσεων, που αποτελεί βάση για έναν εποικοδομητικό και δημιουργικό διάλογο των πολιτικών δυνάμεων με τους κοινωνικούς φορείς της πόλης και κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Ο πρώτος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος δηλαδή, είναι ο φορέας του κράτους με τον οποίο ο πολίτης έρχεται καθημερινά σε επαφή. Είναι ο φορέας που ο πολίτης μπορεί να συμμετάσχει άμεσα, να δηλώσει παρών στις εξελίξεις, να αλλάξει την καθημερινότητά του πραγματοποιώντας δράσεις.

Οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο δεν μπορούν να περιμένουν. Η παράταξή μας «Δάφνη-Υμηττός ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ» καταθέτει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, προτείνοντας παρεμβάσεις και λύσεις που θα μετατρέψουν την πόλη μας σε έναν σύγχρονο, λειτουργικό για τον πολίτη και φιλικό για το περιβάλλον Δήμο.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος μας είναι:

 • ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Ο πολίτης του σήμερα γνωρίζει πλέον, ότι ο πλανήτης βιώνει καθημερινά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Εμείς, θέλουμε να κάνουμε τον Δήμο μας πρότυπο στη διαχείριση του περιβάλλοντος και να μειώσουμε δραστικά το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Συντήρηση του υπάρχοντος πρασίνου, προστασία του περιαστικού μας δάσους και δημιουργία νέων χώρων αναψυχής, είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Άμεση βελτίωση της υπηρεσίας καθαριότητας και της ανακύκλωσης την επόμενη μέρα.
 • Η ΥΓΕΙΑ: Η συνεισφορά του Δήμου σε αυτόν τον τομέα μπορεί να αλλάξει σημαντικά την καθημερινότητα των πολίτων. Οι ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας πρέπει να μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς στην πόλη τους. Η τεχνολογία και η ποιοτική αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών, αποτελούν για την παράταξή μας, ζωτικής σημασίας για το αύριο του Δήμου μας.
 • Η ΠΑΙΔΕΙΑ: Το αύριο της κοινωνίας είναι η νεολαία και τα παιδιά. Η παράταξή μας βάζει την παιδεία σε πρώτο πλάνο και στοχεύει να ανοίξει καινούργιους ορίζοντες στους νέους ανθρώπους της περιοχής μας. Λειτουργικά σχολικά συγκροτήματα, σωστή υλικοτεχνική υποδομή και επανασύσταση του ανοιχτού Πανεπιστημίου.
 • Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Ο πολιτισμός αποτελεί το καλύτερο όχημα, για να μπορέσουμε να δώσουμε στο πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας, τα νέα παιδιά, τα απαραίτητα εφόδια για το παρόν και το μέλλον τους. Σύνδεση της πόλης μας με τα μεγάλα πολιτιστικά δίκτυα της Ευρώπης και με το Υπουργείο Πολιτισμού καθιερώνοντας έτσι σημαντικές πολιτιστικές ανταλλαγές και επισκέψεις στον Δήμο μας. Άμεσος στόχος, η δημιουργία ενός μεγάλου Κέντρου Πολιτισμού, φάρου για την πόλη μας και ολόκληρη τη χώρα, με βάση το Μουσείο Μπουζιάνη.
 • Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ: Ο μαζικός αθλητισμός είναι απαραίτητο στοιχείο για μια υγιή αντίληψη στην καθημερινότητα. Στοχεύουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες μέσα από ένα σύνολο προγραμμάτων και συνεργασιών με όμορους Δήμους για όλους τους Δημότες μας και κυρίως για τη νέα γενιά, για να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αθλητικές δράσεις.
 • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Η ραγδαία αύξηση της επιρροής της στην καθημερινότητά μας δεν μπορεί να αφήνει ασυγκίνητη και αδιάφορη μια Δημοτική Αρχή. Εμείς θέλουμε να την εντάξουμε στην υπηρεσία των πολιτών μας και να μετατρέψουμε τον Δήμο μας σε μία σύγχρονη πόλη που σκοπό της θα έχει, να διευκολύνει τους κατοίκους της στην καθημερινή τους τριβή με τις υπηρεσίες του Δήμου.
 • Η ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ: Η παράταξή μας πιστεύει στις συνεργασίες και στον διάλογο με τους φορείς της τοπικής αγοράς. Είμαστε εδώ, για να αφουγκραστούμε τα προβλήματα, να εκπονήσουμε σχέδια και στρατηγικές, που θα φέρουν λύσεις στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.
 • ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ: Η πόλη μας δέχεται καθημερινά σημαντικό όγκο οχημάτων, ο οποίος και θα αυξηθεί στο μέλλον. Εμείς θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να γίνουν κομβικές παρεμβάσεις που θα ανακουφίσουν τον οικιστικό ιστό μας. Παρεμβάσεις, όμως, που θα προέλθουν από εμπεριστατωμένες μελέτες ειδικών.
 • Η ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ: Ένας Δήμος που σέβεται τον δημότη του, οφείλει να παρέχει σε όλους τη δυνατότητα κίνησης μέσα στην πόλη. Δυστυχώς, η περιοχή μας μόνο φιλική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για τα άτομα με αναπηρίες, τους νέους γονείς και τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Εμείς, θέλουμε ο Δήμος μας να γίνει απόλυτα φιλικός και προσβάσιμος για ΟΛΟΥΣ. Από την επόμενη μέρα θα φροντίσουμε να το κάνουμε πράξη.
 • Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Μία από τις άμεσες προτεραιότητές μας ως διοίκηση, θα είναι η τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων του Δήμου. Πρώτο μας μέλημα στον τομέα αυτόν, η σωστή μελέτη για τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης, η αντικατάσταση των λαμπτήρων με λάμπες Led, που εξασφαλίζουν μεγαλύτερα επίπεδα φωτεινότητας, καθώς και η δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο συνδυασμός μας «Δάφνη-Υμηττός Πόλη Φωτεινή» πιστεύει ότι οι Δημότες μας αξίζουν μια πόλη σύγχρονη και φιλική για όλους. Με το βλέμμα στο αύριο και συναισθανόμενοι τις ανάγκες τού σήμερα, σας καταθέτουμε την πρότασή μας για τη διοίκηση του Δήμου και τους τρόπους που μπορεί να μετατραπούν η Δάφνη και ο Υμηττός, ο Υμηττός και η Δάφνη σε σημείο αναφοράς του Λεκανοπεδίου, εξασφαλίζοντας σε όλους μας μία νέα, όμορφη και λειτουργική καθημερινότητα.

Συμπολίτες μας,

Εμείς πιστεύουμε στη συμμετοχή, στη συνεργασία και στον διάλογο. Είμαστε απέναντι σε κάθε αποκλεισμό. Οι προτάσεις μας στηρίζονται στην ειλικρίνεια, στον σεβασμό και στη γνώση. Οι προτάσεις μας είναι κοστολογημένες, εφαρμόσιμες και κυρίως ρεαλιστικές. Οι προτάσεις μας αφορούν όλο το φάσμα της διοίκησης ενός Δήμου και αποτελούν τη δέσμευσή μας προς εσάς.

 • Όλοι μαζί έχουμε την ευκαιρία, στις εκλογές του Οκτωβρίου, να αλλάξουμε σελίδα και να οδηγήσουμε την πόλη μας στην επόμενη μέρα που μας αξίζει!
 • Ελάτε να κάνουμε μαζί την επανεκκίνηση που έχει ανάγκη ο Δήμος μας!

Μπορούμε και θα το κάνουμε πράξη!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΟΥΛΑΡΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ