Για ακόμα μία φορά κατά τη διάρκεια της 1ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η Διοίκηση των μαθητευόμενων μάγων δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις για το πως αποφασίστηκε να «εκτελεστούν» οι δύο υγιέστατοι φοίνικες που αποτελούσαν σημείο αναφοράς για τη γειτονιά της Πλατείας Δημαρχείου στη Δάφνη.

Χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, στις 21 Ιανουαρίου εμφανίστηκε συνεργείο τεχνικών με ψηλό γερανοφόρο όχημα που προχώρησε στην κοπή των δύο ξεχωριστών δέντρων, αιφνιδιάζοντας τους κατοίκους, που αρχικά θεώρησαν ότι ο Δήμος μερίμνησε να συντηρήσει τα σπάνια δέντρα καθαρίζοντας, όπως θα ήταν και φυσικό, τα φύλλα τους λόγω του μεγάλου ύψους τους.

Κάτοικοι της περιοχής Μυκηνών που ήρθαν σε επαφή με τη Διοίκηση, αρχικά ενημερώθηκαν ότι τα δέντρα ήταν άρρωστα και λόγω του μεγάλου ύψους τους θα μπορούσαν να σπάσουν και να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα. Επικαλέστηκαν δε διαμαρτυρίες κατοίκων που ζητούσαν την απομάκρυνση των σπάνιων αυτών δέντρων.

Στη 1η Τακτική Συνεδρίαση της Τετάρτης 28 Ιανουαρίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Δαουλάρης, μεταφέροντας τις διαμαρτυρίες κατοίκων, ζήτησε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το πως εξελίχθηκε ως απόφαση το να κοπούν οι φοίνικες.

Στη τοποθέτησή του ο Δήμαρχος είπε ότι οι φοίνικες δεν είχαν αρρωστήσει, αλλά δημιουργούσαν θέματα στη ασφάλεια των κατοίκων, λόγω του ύψους τους. Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, κος Κ. Λιούτας, ανέφερε ότι την περίοδο 2015 με 2016, κάτοικος διαμαρτυρήθηκε στις υπηρεσίες του Δήμου και βάση αυτής της διαμαρτυρίας προχώρησε έλεγχος και κατατέθηκε έκθεση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, της οποία τα μέλη εισηγήθηκαν προς το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει την κοπή των δέντρων. Και με αυτές τις εξηγήσεις η «νέα» Διοίκηση των 18 ετών τεκμηρίωσε τη θέση της επί του θέματος.#daoularis #polifoteini #daphniymittos #dimotiko_symboulio #dimotiki_arxi #foinikes