Κωμικοτραγικό κι όμως αληθινό!

Η κα Χριστίνα Αποστολάκη, ως πρόεδρος της Κοινότητας Περιφέρειας Δάφνης κατέθεσε επιστολή προς το Δήμαρχο Δάφνης Υμηττού, ζητώντας χώρο για να στεγαστεί το γραφείο Κοινότητας Περιφέρειας Δάφνης! Σχεδόν 4 μήνες μετά τις εκλογές, ο χώρος ακόμα αναζητείται…

Ιδού η επιστολή:

17 Σεπτεμβρίου 2019
Δήμος Δάφνης Υμηττού
Κοινότητα Περιφέρειας Δάφνης

Προς:
Αναστάσιο Μπινίσκο, Δήμαρχο Δάφνης Υμηττού)
Κοινοποίηση σε:
Δημήτριο Βερύκιο, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δάφνης Υμηττού
Κοινοποίηση στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων:
Γιώργος Δαουλάρης (Πόλη Φωτεινή)
Όλγα Χριστινάκη (Πολίτες σε κίνηση)
Ναυσικά Τόλια Κηπουρού (Λαϊκή Συσπείρωση)
Δέσποινα Λαγδά (Ανυπότακτη Αττική)
Γιώργο Μητροβγένη (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α)
Κοινοποίηση σε:
Δημήτρη Αργιανά, Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο, πρώην Δήμαρχο Υμηττού)

Θέμα: Παράδοση - εγκατάσταση κοινοτικού συμβουλίου Δάφνης

Αγαπητέ κε Δήμαρχε,
με αφορμή και της σημερινής μας επικοινωνίας, εύχομαι τόσο σε εσάς όσο και σε όλα τα μέλη του δημοτικού και των κοινοτικών συμβουλίων του δήμου μας μια γόνιμη και δημιουργική θητεία.
Παρά του ότι έχουν περάσει παραπάνω από τρεις μήνες από τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές, παρά του ότι οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι έχουμε ορκιστεί από τις 28 Αυγούστου, δεν έχουμε ως κοινοτικοί σύμβουλοι της περιφέρειας Δάφνης μέχρι και σήμερα ενημερωθεί πού είναι ο χώρος όπου θα στεγαστεί η κοινότητα.
Η ίδια ως πρόεδρος της κοινότητας Δάφνης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πόλη Φωτεινή Γιώργος Δαουλάρης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ντίνος, τόσο σε συναντήσεις, όπως και σε τηλεφωνική επικοινωνία, σας έχουμε ζητήσει να ενημερωθούμε πότε θα γίνει η ενημέρωσή μου ως πρόεδρος της κοινότητας για χώρο που προβλέπεται να υπάρχει για τη λειτουργία του συγκεκριμένου θεσμού και πότε θα προχωρήσει η τοποθέτηση. Επειδή, έως και σήμερα, η μόνη προφορική ενημέρωση που έχουμε είναι ότι δεν υπάρχει χώρος και ΑΚΟΜΑ τον αναζητάτε, να θυμίσουμε ότι ο θεσμός του κοινοτικού συμβουλίου λειτουργεί από το 2010 και είναι ανεπίτρεπτο η κοινότητα Υμηττού να έχει χώρο και να έχει ξεκινήσει λογικά τη λειτουργία της και η κοινότητα Δάφνης που αφορά και στη μεγαλύτερη περιφέρεια του ενοποιημένου δήμου μας να μην έχει χώρο να στεγαστεί και να μην έχει υπάρξει έως και σήμερα μια διαδικασία παράδοσης από το προηγούμενο κοινοτικό συμβούλιο στο σημερινό. Είμαστε εκλεγμένοι εκπρόσωποι των πολιτών και σκοπός μας είναι να τους εκπροσωπήσουμε σωστά, οπότε παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στην ανεύρεση γραφείου κοινότητας Δάφνης, όπως προβλέπει ο νόμος Αρθρ. 91 του ν3852/2010.

Για την Κοινότητα Δάφνης,
η Πρόεδρος του Συμβουλίου
Χριστίνα Αποστολάκη