Πλήρης υποβάθμιση των Κοινοτικών Συμβουλίων από το Δήμαρχο Δάφνης - Υμηττού.
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας Δημοτικής περιόδου, ο επικεφαλής του συνδυασμού Δάφνη Υμηττός Πόλη Φωτεινή Γιώργος Δαουλάρης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Ντίνος παραβρέθηκαν στις συνεδριάσεις των 2 Κοινοτικών Συμβουλίων του Υμηττού στις 25/09 και της Δάφνης 26/09, σε αντίθεση με το Δήμαρχο και την παράταξή του, οι οποίοι έλαμψαν διά της απουσίας τους. Ο συνδυασμός #daphniymittos, #polifoteini, δίνοντας το παρών του, εκφράζει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης μας.


Οι Δημοτικές Κοινότητες είναι ένας θεσμός που, ενώ λειτουργεί εδώ και οκτώ χρόνια στη πόλη μας, κατά δήλωση του προέδρου της Κοινότητας Υμηττού παρουσία και του πρώην προέδρου και ενώ υπήρχε προϋπολογισμός ενημερωθήκαμε ότι, τόσο ο ίδιος όσο και ο προκάτοχός του από τον οποίο είχε παραλάβει τη θέση για λίγους μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η προηγούμενη κοινοτική περίοδος δεν είχαν στο ταμείο τους ούτε ένα ευρώ! Οπότε τόσο εμείς όσο και η επικεφαλής κα Χριστινάκη διερωτηθήκαμε με ερώτημά μας πραγματικά ποιο ήταν το έργο των κοινοτήτων για 2 θητείες;
Η απάντηση που λάβαμε ήταν απλά απολύτως τίποτα!


Να θυμίσουμε σε όλους μας ότι οι τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη των κοινοτικών συμβουλίων έγιναν σε ξεχωριστή κάλπη, ώστε σύμφωνα με το νέο νόμο να αναδειχθεί ο θεσμός των Κοινοτήτων. Δυστυχώς, παρά του ότι οι πολίτες προσήλθαν στις κάλπες και παρά τις δυσκολίες του νέου εγχειρήματος, η κυβέρνηση που προέκυψε ένα μήνα μετά τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές προχώρησε σε σειρά αλλαγών που αντί να ενισχύσουν υποβάθμισαν εκ νέου το ρόλο των Κοινοτικών συμβουλίων, αφήνοντάς τους στην ουσία ένα γνωμοδοτικό κυρίως ρόλο. Είναι πια στα χέρια των Κοινοτικών Συμβούλων να δώσουν με τη δική τους φωνή και τις δικές τους ενέργειες ουσιαστικό ρόλο στα Κοινοτικά Συμβούλια. Ρόλο που να παράσχει νόημα και χρησιμότητα στη λειτουργία των ενιαίων δήμων όπου λειτουργεί ο συγκεκριμένος θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ως Δημοτικός Συνδυασμός, που παρά του ότι δεν έχει την ευθύνη της διοίκησης του ενιαίου δήμου, αλλά έχει την ευθύνη της μεγαλύτερης κοινότητας του ενιαίου δήμου, έχοντας πρόεδρο που προέρχεται από το κοινοτικό ψηφοδέλτιο της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ, δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα στα Κοινοτικά Συμβούλια της πόλης μας στηρίζοντας τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των πολιτών της πόλης μας.


#koinotikosimvoulio #daoularis