Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δάφνης Υμηττού.Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός "Δάφνη Υμηττός Πόλη Φωτεινή", εκπροσωπήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού από τον Νίκο Ευσταθίου τακτικό μέλος και τον Φώτη Σπαγγούρο αναπληρωματικό μέλος.
Αφού ακούσαμε με προσοχή τα αιτήματα των εκπροσώπων των αθλητικών σωματείων της πόλης μας που παρευρέθηκαν στην αίθουσα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, αναδείξαμε και πάλι εμείς όπως και η Δημοτική μας ομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης μας.


Η θέση του συνδυασμού μας ήταν, είναι και θα είναι η χρήση των αθλητικών χώρων της πόλης από όλα τα αθλητικά σωματεία, φροντίζοντας να μην υπάρχουν αδικίες στις ώρες και το χρόνο προπόνησης, λαμβάνοντας πλέον υπόψη και τις ηλικίες των αθλητών/τριών.
Εκτός ημερησίας διάταξης, αναδείξαμε την έλλειψη εργαζομένων στο Μουσείο Μπουζιάνη, καθώς και την άστοχη επιλογή από την προηγούμενη διοίκηση να παραμένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα κλειστό το Μουσείο για το κοινό και για τους πολίτες της πόλης μας. Ζητήσαμε την καθημερινή λειτουργία του, και τον έλεγχο όλων των δράσεων και της λειτουργίας του από τον ΟΠΑΔΥ.
Ψηφίσαμε υπέρ της πρόσληψης εργαζομένων και του προγραμματισμού πολιτιστικών εκδηλώσεων.


Διαφωνήσαμε στην παραχώρηση χώρων στο ΕΥΖΗΝ και ΑΘΛΗΣΗ, θεωρώντας ότι πρώτα πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες των αθλητικών σωματείων και στη συνέχεια οι διαθέσιμες ώρες να δοθούν στο ΕΥΖΗΝ και ΑΘΛΗΣΗ.
Και τέλος συμφωνήσαμε μαζί με άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ότι η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε κάνει τα απαραίτητα, ώστε να διατεθούν γυμναστές από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και μάλιστα δωρεάν, για να καλύψουν ανάγκες που το ΕΥΖΗΝ και ΑΘΛΗΣΗ καλύπτει αυτή τη στιγμή.


#bouziani #athlitismos #polifoteini #daphniymittos #daoularis