Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου 9ης Τακτικής Συνεδρίασης, τόσο η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Δάφνη Υμηττός Πόλη Φωτεινή, όσο και οι άλλες Δημοτικές ομάδες στην αντιπολίτευση έδωσαν δυναμικό παρών με τις τοποθετήσεις τους και κατάφεραν, ευτυχώς, να πείσουν τη διοίκηση να αλλάξει την αδιανόητη τοποθέτησή της αποκλεισμού της συμμετοχής μελών της αντιπολίτευσης από 2 σοβαρές επιτροπές.

Πιο συγκεκριμένα, στα θέματα που αφορούσαν στη στελέχωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, όργανα που έχουν την σημαντική ευθύνη όλων των σχολικών μονάδων της πόλης μας, ο Δήμαρχος στην εισήγησή του πρότεινε τη συμμετοχή 7 μελών, χωρίς να ζητήσει καμιά συμμετοχή αντιπροσώπων από τις Δημοτικές ομάδες της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ακολουθεί την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σύσσωμες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την άποψη ότι εφόσον ο νέος Δήμαρχος παραμείνει στη πρόταση του να αποκλείσει τη παρουσία έστω και ενός μέλους της αντιπολίτευσης από τα όργανα αυτά, θα καταψηφίσει συνολικά την πρόταση και θα καταγγείλει πολιτικά τη θέση του Δημάρχου ως αντιδημοκρατική.
Ο Γιώργος Δαουλάρης τόνισε ότι οι συμπράξεις των παρατάξεων των κ.κ. Αναστασόπουλου και Γιαννακούρα με τη Δημοτική ομάδα του Δημάρχου μπορεί να έδωσαν την πολυπόθητη οριακή πλειοψηφία των 17 συμβούλων εντός του δημοτικού συμβουλίου, αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι απηχούν την πλειοψηφία των πολιτών που τους ψήφισε στις εκλογές για μια σειρά διαφορετικών θέσεων και υποσχέσεων. Θα συμβουλεύαμε τη Δημοτική Αρχή να μη φοβάται τη συμμετοχή μελών από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αντίθετα να επιζητεί την ουσιαστική συμμετοχή τους.

Μετά τις αυστηρές τοποθετήσεις των επικεφαλής και των συμβούλων της αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος υποχωρώντας αναγκαστικά από την αρχική του τοποθέτηση, επανέφερε εκ νέου πρόταση, υιοθετώντας την άποψη της αντιπολίτευσης και ζητώντας τη συμμετοχή ενός τακτικού μέλους και αντίστοιχου αναπληρωτή για κάθε μια από τις σχολικές επιτροπές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που σε κοινή συμφωνία πρότειναν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες του Δήμου μας ότι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς όφελος όλων των Δημοτών. Με ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις, που θα έχουν ως στόχο να κάνουν τον Δήμο μας πιο ανθρώπινο, πιο λειτουργικό, πιο ασφαλή, πιο κοινωνικό, πιο φωτεινό, για εμάς και τα παιδιά μας!

Για αυτό, τους προσκαλούμε να δίνουν κάθε φορά και το δικό τους δυναμικό παρών στις Τακτικές Συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Μαζί, μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας πιο φωτεινή!

#municipal #council #polites #daoularis