Ακολουθεί Δελτίο Τύπου από την Πρόεδρο Κοινότητας Δάφνης, Μαρίνα Κόλλια:

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ του τοπικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ο Μακρυγιάννης», έπειτα από αίτημα τους, με την Διοίκηση του Δήμου Δάφνης-Υμηττού με στόχο την ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν το έντονο κτιριακό πρόβλημα των Νηπιαγωγείων, κυρίως της Δάφνης, αλλά και του Υμηττού. Στην συνάντηση, από την πλευρά του Δήμου, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δάφνης–Υμηττού, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Αργ.Βογιατζόγλου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημ. Γιαννακούρας, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Κλ. Γιαννοπούλου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Υμηττού Ν. Μποζίκης.
Παρόλο που τα περισσότερα προβλήματα αφορούσαν σχολεία της κοινότητας Δάφνης, ως Πρόεδρος της Κοινότητας Δάφνης δεν προσκλήθηκα.

Είναι μια πράξη που υποβιβάζει το ρόλο της Κοινότητας της Δάφνης, και δυστυχώς δείχνει ότι ο θεσμικός ρόλος της Κοινότητας Δάφνης για τη Διοίκηση δεν υπάρχει εξαιτίας του ότι ανήκει σε διαφορετική παράταξη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου, όσον αφορά την στέγαση των Νηπιαγωγείων του Δήμου μας και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής, λόγω της παραχώρησης χρήσιμων αιθουσών για τις ανάγκες των τοπικών Νηπιαγωγείων. Συγκεκριμένα, στην Δάφνη, το 2ο, το 7ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο, υποχρεούνται να διαθέσουν χώρους και να φιλοξενήσουν τμήματα των τοπικών Νηπιαγωγείων. Ενώ ακόμα, υπάρχουν προβλήματα που αφορούν: το πρώην ΠΙΚΠΑ στην πλατεία Τσαλαγανίδη, και τον 3ο Παιδικό Σταθμό που σήμερα φιλοξενείται σε ενοικιαζόμενο κτήριο στη Ζωοδόχο Πηγή όπου ο Δήμαρχος θέλει να τον μεταφέρει στο πρώην ΠΙΚΠΑ και τα οικόπεδα στην Σοφοκλή Βενιζέλου και στην Κυμοθόης 17, όλα εντός της Κοινότητας Δάφνης .

Επομένως, θα ήθελα να ενημερωθώ λεπτομερώς από τη Διοίκηση του Δήμου για όσο συζητήθηκαν.

Ως Πρόεδρος της Κοινότητας Δάφνης, σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε εδώ για να ακούμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας και να συνεισφέρουμε στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Δάφνης
Κόλλια Μαρίνα