Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών
 
➡️Απαλλάσσονται όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μαγαζιά, γραφεία και επιχειρήσεις από τα Δημοτικά τέλη για όσο διάστημα διαρκεί με κρατική εντολή το lockdown.
 
➡️Δικαιούνται δε επιστροφή Δημοτικού Φόρου καθώς και Δημοτικών Τελών για όλο το χρονικό διάστημα.
 
➡️Για να ισοσκελιστούν οι απώλειες των Δήμων από τα δημοτικά τέλη που δεν θα εισπραχθούν, το Υπουργείο επιχορήγησε με 60 εκατομμύρια έκτακτη στήριξη τους Δήμους όλης της χωράς.
 
Ο Δημήτρης Τσούτσουρας, δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης μας «ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ» για μια ακόμη φορά, με ερώτησή του, ζήτησε να δηλώσει η Δημοτική Αρχή γιατί δεν προχώρησε σε καμία οργανωμένη ενέργεια ενημέρωσης των επιχειρηματιών της εστίασης που δοκιμάζονται έντονα εδώ και πάνω από ένα χρόνο, τόσο κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων όσο και προηγουμένως, με τον νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος.
 
Ο κος Τσούτσουρας, ζώντας τον χώρο της εστίασης για πολλές δεκαετίες, μετέφερε τη φωνή όλων όσων παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες να κρατήσουν όρθιες τις επί μήνες κλειστές επιχειρήσεις τους. Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της μόνιμης ανεργίας με την κρίση να εξελίσσεται χωρίς να φαίνεται ορατό το τέλος της.
 
Η Δημοτική Αρχή, χωρίς καμία παρουσία και παρέμβαση σε κανένα όργανο της Τ.Α ή της Κεντρική Εξουσίας, λειτουργώντας ως διεκπεραιωτής αποκλειστικά και μόνο αποφάσεων και διατάξεων της κεντρικής διοίκησης, ουδέποτε κάλεσε τους τοπικούς επιχειρηματίες από τον πολύπαθο κλάδο για να τους ακούσει και να ενημερωθεί για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
 
Να θυμίσουμε σε όλους που διοικούν σήμερα και πρώτα σε αυτούς που θεωρητικά γνωρίζουν, αφού και οι ίδιοι ασχολούνται με το κλάδο της εστίασης, ότι αυτοί οι επιχειρηματίες είναι όλοι αυτοί που αγωνίζονται με την επιχειρηματική τους δράσης παρέχοντας υπηρεσίες στους δημότες, εργασία στην τοπική κοινωνία, έσοδα σε ιδιοκτήτες ακινήτων, στον Δήμο και στο Κράτος. Είναι αυτοί που μέσω των Δημοτικών Τελών και των φόρων τους συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας της χώρας ολόκληρης.
 
Είχαμε ρωτήσει και σε προηγούμενα Συμβούλια πώς θα ενημερωθούν οι επιχειρηματίες για ό,τι ισχύει. Είχαμε αναφέρει πόσο αδιανόητο είναι μέσα σε αυτό το καθημερινά προκλητικό και αγχώδες περιβάλλον, με ασφυκτικές ημερομηνίες κατάθεσης αιτήσεων οι επιχειρηματίες να μην έχουν τον Δήμο δίπλα τους, να τους συνδράμει με ενημέρωση και επικοινωνία οργανωμένη ώστε να μη χάνουν ούτε ημερομηνίες κατάθεσης, ούτε όποιο ευεργέτημα ψηφίζεται για αυτούς.
 
Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, έτσι και σε αυτή δεν έγινε καμία ουσιαστική τοποθέτηση. Προφανώς ο Δήμαρχος έχει επικεντρωθεί στις αναθέσεις κονδυλιών για επισκευές και αγορές χριστουγεννιάτικου στολισμού. Στον συντονισμό εργολάβων για να κλειδωθούν γειτονιές με υπερβολική διαπλάτυνση πεζοδρομίων, γεμάτα κολονάκια. Στην αποδέσμευση οικοπέδου χαρακτηρισμένο επί δεκαετίες ως χώρο πρασίνου και στην καταστροφή δέντρων μεγάλης συναισθηματικής και οικονομικής αξίας για τους κατοίκους με αποφάσεις πενταετίας.
 
Αναλαμβάνουμε λοιπόν ως Δημοτική Παράταξη της αντιπολίτευσης να ενημερώσουμε εμείς ότι κάθε επιχειρηματίας που παλεύει να κρατήσει όρθια την επιχείρησή του με σχετική αίτηση προς την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Δάφνης Υμηττού και αποδεικτικό πληρωμής, μπορεί να του επιστραφεί το ανάλογο ποσό σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που έχει εκδώσει το Υπουργείο.