fbpx
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε και εφέτος η μνήμη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής του Δήμου μας, στη περιφερειακή κοινότητα του Υμηττού.
Είναι η δεύτερη εορτή για τη μνήμη της Αγίας Φωτεινή,ς κατά την οποία πραγματοποιείται λαμπρή Λιτάνευση της Ιεράς Της Εικόνος.
 
Η πρώτη εορτή της Αγίας είναι την 26η Φεβρουαρίου όπου τιμάμε την μνήμη Της, μαζί με τις 5 αδελφές και τους 2 υιούς Της.
 
Το Σάββατο 13 Μαΐου το απόγευμα ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δανιήλ.
 
Την Κυριακή 14 Μαΐου, ανήμερα της εορτής, ετελέσθη ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Μεθεόρτιος Εσπερινός και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος με την συνοδεία πλήθους πιστών της ενορίας Υμηττού.
Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Νικόδημος απηύθυνε ευχαριστίες προς τον Σεβασμιότατο κ.κ. Δανιήλ, τους ιερείς και όλους όσους παρέστησαν τις ημέρες εορτασμού του Ιερού Ναού.
 
Από την Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών Δάφνη Υμηττός ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ, στις δύο ημέρες του εορτασμού του Ιερού Ναού παρέστη ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τού Δήμου μας και υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Δαουλάρης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ντίνος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Τσούτσουρας, Καλλιρόη (Ρόη) Ρούσσου, όπως και τα μέλη-υποψήφιοι της δημοτικής παράταξης, Θανάσης Μιχαλόπουλος, Γιάννης Καλκατζίκος, Απόστολος Φλουτσάκος.