fbpx

«Δεν ήταν κάστρο, μ' άντεξε σαν κάστρο»

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 και με καθυστέρηση σχεδόν ενός μήνα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης και τιμής για "Το Κάστρο του Υμηττού", την ηρωική στιγμή της Εθνικής Αντίστασης που συνέδεσε όσο καμία άλλη, το όνομά της με την πόλη μας. Ο άνισος αγώνας των τριών ΕΠΟΝιτών με τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους, άφησε τα ονόματά τους ανεξίτηλα στην ιστορία: Μήτσος Αυγέρης, Θάνος Κιοκμενίδης, Κώστας Φολτόπουλος.

Η φετινή εκδήλωση δεν ξέφυγε από την πεπατημένη των τελευταίων χρόνων, ενώ δεν υπήρξε ενημέρωση των σχολείων και του κοινού. Είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος, οι πολίτες του Δήμου μας να ξεχάσουν εντελώς "Το Κάστρο του Υμηττού" και όσα συνέβησαν εκεί. Η Δημοτική Παράταξη "Δάφνη-Υμηττός ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ" έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της προτάσεις για την αναβάθμιση του χώρου και την δημιουργία ενός ανοιχτού πόλου Πολιτισμού και Παιδείας, προσβάσιμου για το κοινό, που θα παραμένει επισκέψιμο καθ' όλη την διάρκεια του έτους. Είναι χρέος μας, η Μνήμη να παραμείνει ζωντανή!

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η Δημοτική Παράταξη "Δάφνη-Υμηττός ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ" κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δάφνης Υμηττού και Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Γιώργος Δαουλάρης, η Δημοτική Σύμβουλος Καλλιρρόη Ρούσου, ο Εκπρόσωπος της Παράταξης στη Σχολική Επιτροπή Πέτρος Γελάτσορας, ο Εκπρόσωπος της Παράταξης στη Δημοτική Επιχείρηση Γιώργος Γρηγορακάκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου ΓΕ.Λ. Δάφνης Γιάννης Καλκατζίκος.