fbpx

 

Ο κος Νίκος Τσιλίφης, ήταν επί 17 χρόνια έμμισθος Αντιδήμαρχος -αρχικά του κου Σταυριανουδάκη και στη συνέχεια του νυν Δημάρχου κου Μπινίσκου-.  Από τη θέση του παραιτήθηκε πριν 3 μήνες και δήλωσε την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος.
Τώρα, σε συνέντευξή του, κατηγορεί την ίδια Δημοτική Αρχή, για την έλλειψη μέτρων πυρασφάλειας της πόλης μας. 17 χρόνια δεν ήταν αρκετά…

 “Όσον αφορά, λοιπόν, το δάσος, τα άλση που έχουμε: Ποιο είναι το καθήκον, η υποχρέωση του Δήμου; Είναι να αφαιρέσει καύσιμη ύλη η οποία είναι περιττή. Τι εννοούμε; Έχουμε πεύκα. Βλέπουμε πευκοβελόνες, σωρούς πευκοβελόνες, δημότες να διαμαρτύρονται να καλούν κάθε μέρα εναγωνίως και να λένε «ελάτε να τις μαζέψετε». Είναι σαν προσάναμμα, ένα σπίρτο να πέσει…

-Κάθε καλοκαίρι, χρόνια τώρα αυτή η ιστορία. Αυτά που είπατε τα έχει κάνει ο νυν Δήμαρχος; Έχετε ζητήσει ενημέρωση; Είστε υποψήφιος και φαντάζομαι τα παρακολουθείτε αυτά.

Κοιτάξτε, έχουμε ζητήσει ενημέρωση και όπως ανέφερα και πριν αρκετά πράγματα δεν έχουν γίνει. ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ που δεν έχουμε κάποιο ατυχές συμβάν. Γιατί το θέμα είναι να προλάβουμε.

-Δεν έχουν γίνει καθαρισμοί;

Έχουν γίνει καθαρισμοί οι οποίοι, όμως, είναι σε ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΤΑΣΗ και γι’ αυτό έχουμε πέρα από τις δικές μας αυτοψίες που γίνονται, έχουμε τα καθημερινά παράπονα των δημοτών που ζητούν να παρέμβουν οι υπηρεσίες ειδικά τώρα στις υψηλές θερμοκρασίες. Έχουμε κάποιον μηχανισμό που γίνεται, ουσιαστικά κάποια κανονάκια τα λέμε, που βρέχεται το άλσος που έχουμε στην περιοχή του Υμηττού ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ. Πρέπει να είναι επιφυλακή κάποιοι άνθρωποι, καταρτισμένοι άνθρωποι που είναι σε επιφυλακή.

-Μου λέτε εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάρχει καύσιμη ύλη και ακαθάριστες εκτάσεις εκεί στον Δήμο σας (κουνάει καταφατικά το κεφάλι) και απ’ ό,τι καταλαβαίνω δεν είναι και αμελητέες.

Μάλιστα.

-Και επικίνδυνες.

ΣΩΣΤΑ.

-Ναι…Δίπλα, βέβαια, σε μία περιοχή που είναι στο κόκκινο και δίπλα σε ένα βουνό που λέγεται Υμηττός. Τι να πω, αυτό ακούγεται πάρα πολύ «risky», να το πω πιο απλά. “

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κου Νίκου Τσιλίφη, στο κανάλι “Βεργίνα TV”, στους παρακάτω συνδέσμους:

Μέρος Α: https://youtu.be/NWDNq_qo9oA

Μέρος Β: https://youtu.be/SVDCVL3SIEI

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα: