fbpx

Απόλυτη παραδοχή ανικανότητας!

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: ΜΗΔΕΝ

Ν. Τσιλίφης: "Ότι, όχι μόνο δεν έχουμε φέρει την επόμενη μέρα αλλά έχουμε πάει στην προηγούμενη."  

17 χρόνια δεν ήταν αρκετά….

Ο κος Νίκος Τσιλίφης, ήταν επί 17 χρόνια έμμισθος Αντιδήμαρχος -αρχικά του κου Σταυριανουδάκη και στη συνέχεια του νυν Δημάρχου κου Μπινίσκου-.  Από τη θέση του παραιτήθηκε πριν 3 μήνες και δήλωσε την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος.

Τώρα, σε συνέντευξή του, κατηγορεί την ίδια Δημοτική Αρχή, για την ανύπαρκτη Ανακύκλωση Απορριμμάτων στην πόλη μας. 

«-Και το θέμα των καθαρισμών είναι σοβαρό, όχι μόνο όσον αφορά τις πευκοβελόνες και τα ξερά κλαδιά. Υπάρχει και το ζήτημα διαχείρισης απορριμμάτων κοντά σε όλα αυτά, τα οποία συνδέονται με τις πυρκαγιές. Είχαμε δει και πέρυσι και φέτος μαθαίνω ότι ο Υμηττός δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, για παράδειγμα. Όλο αυτό είναι επικίνδυνο.

-Εκεί ανοίγεται ένα τεράστιο θέμα που ακουμπά στην ανακύκλωση. Πάλι η αρχή είναι η Παιδεία.

-Αντιλαμβάνομαι ότι εκεί βασίζεστε.

-Ναι.

-Το πρώτο μέτρο αντιμετώπισης είναι η Παιδεία. Δεν έχετε άδικο σε αυτό, αλλά μπορούμε να επαφιόμαστε στο φιλότιμο των ανθρώπων; Νομίζω ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο.

-Η λέξη φιλότιμο είναι ελληνική και όπως ξέρετε δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα του κόσμου.

Καλύτερη διαχείριση σκουπιδιών.

Καλύτερη διαχείριση. Όταν μάθουμε την αξία που έχει το σκουπίδι στον κάθε πολίτη τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι κάδοι δεν θα γεμίζουν το ίδιο εύκολα και δεν θα λέμε απλά «γιατί γέμισαν πάλι οι κάδοι και τι θα κάνουμε και φταίει ο κόσμος». Δε φταίει ο κόσμος. Ο κόσμος είναι δεκτικός και πιστέψτε με, στην περιοχή μας υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ζητάνε διαρκώς να φέρουμε την επόμενη μέρα. Εκεί εμείς νιώθουμε ότι έχουμε μείνει πίσω. Ότι όχι μόνο δεν έχουμε φέρει την επόμενη μέρα αλλά έχουμε πάει στην προηγούμενη». 

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κου Νίκου Τσιλίφη, στο κανάλι “Βεργίνα TV”, στους παρακάτω συνδέσμους:

Μέρος Α: https://youtu.be/NWDNq_qo9oA

Μέρος Β: https://youtu.be/SVDCVL3SIEI

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα: