fbpx

Η Ξανθίππη Δεμερτζή στηρίζει ενεργά, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Πόλη Φωτεινή» με υποψήφιο Δήμαρχο Δάφνης - Υμηττού τον Γιώργο Δαουλάρη.

Η Ξανθίππη Δεμερτζή πήγε σχολείο στο 1ο Δημοτικό και το 2ο Γυμνάσιο Υμηττού.

Ο παππούς και η γιαγιά της, Χρήστος και Ξανθίππη  Χαρδαλούπα, εγκαταστάθηκαν στον Υμηττό στις αρχές του 1930 και διατηρούσαν εστιατόριο έως και την εποχή της κατοχής.

Ολοκλήρωσε το σχολείο στο SaddleBrook High School στο New Jersey των Η.Π.Α.Πήρε το Bachelor πτυχίο της στην εφαρμοσμένη επιστήμη  - Προγραμματίστρια Η/Υ, Σχεδιασμός και Ανάλυση Συστημάτων Bergen Community College (New Jersey/ΗΠΑ), ενώ έχει παρακολουθήσει Πιστοποιημένα Σεμινάρια τέχνης και χειροτεχνίας – κηροποιεία  στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα / Κολλέγιο Αθηνών.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει έναν γιο, 25 ετών.

Με μεγάλη εργασιακή εμπειρία ως προγραμματίστρια, δημιούργησε, επίσης, βιοτεχνία κηροπλαστικής στη Δάφνη XD Candles ΕΠΕ, που λειτούργησε έως το 2010. Σήμερα εργάζεται ως Υπεύθυνη Στατιστικής, Εκτελεστική Βοηθός Γενικού Δ/ντή στον κλάδο Τσιμεντοβιομηχανίας.

Επίσης, συμμετέχει σε ομάδες γονέων με θέμα την ψυχολογία, την επικοινωνία και την αντιμετώπιση εφηβείας, ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού.

 

** Η Ξανθίππη Δεμερτζή είχε συστρατευθεί με την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Πόλη Φωτεινή» και στις Δημοτικές Εκλογές του 2019.