fbpx

Ο Αργύρης Καραβούλιας στηρίζει ενεργά, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Πόλη Φωτεινή» με υποψήφιο Δήμαρχο Δάφνης - Υμηττού τον Γιώργο Δαουλάρη.

 

Αναλυτικό Βιογραφικό: 

"Γεννήθηκα μια καλοκαιρινή Πέμπτη καταμεσής των κυνικών καυμάτων, στη μεθόριο ενός ιριδίζοντος πρωινού και τη χρυσίζουσα λάμψη μιας τεττιγοβριθούσης μεσημβρίας.

Μεγάλωσα μεταξύ δύο αιώνων, ενός φθίνοντος που έφευγε γοητευμένος με τα αμφίβολα κατορθώματά του και ενός νεογεννηθέντος που ακόμα δεν λέει να πει τις πρώτες του λέξεις.

Η ενασχόλησή μου με την ελληνική μας γραμματεία (αρχαία όπως το μέλλον), ενεφύσησε εντός μου ανέμους ηλιόδοτους που στάθηκαν αιτία και αφορμή για την πιο γλυκιά αναζήτηση που τέλος δεν έχει.

Από το 2017 είμαι ιδρυτής - πρόεδρος της εταιρείας ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και εκδότης του περιοδικού ΖΕΥΞΙΣ Magazine - Προβάλλει το Καλό!

Με όχημα την ΖΕΥΞΙΣ συμμετείχα σε εκθέσεις και fora μιλώντας σε πάνελ για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία.

Διετέλεσα υπεύθυνος Τύπου και Οργάνωσης Κοινωνικών - Πολιτικών Κινημάτων στην Αθήνα,
και ως  πολίτης πάντα ενεργός και δραστήριος ήμουν
υπεύθυνος Γραφείου Τύπου σε Περιβαλλοντικές Ομάδες και συνεχίζω να είμαι μέλος ή οργανωτής σε διάφορες κινήσεις πολιτών.

Τον τελευταίο χρόνο παρακολούθησα σεμινάρια επιμόρφωσης στο ΕΚΠΑ πάνω στον σχεδιασμό και την παρακολούθηση στατιστικών  ιστοσελίδων (Web Design), καθώς και για το Marketing και Branding.

Έχω διδάξει Δημιουργική Γραφή, ενώ ως αρθρογράφος- ερευνητής έχω υπάρξει συνεργάτης με  διάφορα περιοδικά όπως το Τρίτο Μάτι, το Hellenic Nexus, το Strange, το Ιχώρ,  και εμπνευστής - Παραγωγός - Δημοσιογράφος της τηλεοπτικής εκπομπής Λόγου Πολιτισμού "Λάλον Ύδωρ" στην Estia tv.

Στην μακρά συγγραφική μου πορεία έχω συνεργαστεί ως συντάκτης-αρθρογράφος στις εφημερίδες Πρώτη του Ν. Ηλείας, Σημερινή Πάτρας, περιοδικό Το Δόντι Πάτρα, περιοδικό Δέκατα Αθήνα, καθώς και συντάκτης άρθρων στα περιοδικά Άρδην-Αθήνα, Περί τεχνών-Πάτρα, SMagazine-Πάτρα, Συμπόσιο-Πάτρα, και διάφορα έντυπα Fanzines.

Έχοντας επί χρόνια ασχοληθεί με το βιβλίο και μελετώντας την εξελισσόμενη δυναμική του και την καθοριστική επίδρασή του στα άτομα και στις κοινωνίες, σε όλες τις συνεργασίες μου με περιοδικά έντυπα και ηλεκτρονικά, διατηρούσα πάντοτε και στήλη βιβλιοπαρουσιάσεως, με στόχο να γίνει το καλό βιβλίο ο κύριος παράγων για την αφύπνιση του ατόμου που θα τον οδηγήσει στην ελευθερία του.

Η στήλη μου βιβλιοπαρουσίασης «Σέλας Σελίδων» σε διάφορα περιοδικά, συνετέλεσε αποφασιστικά σε ένα ισχυρό πλέγμα σχέσεων μου με τον εκδοτικό κόσμο και συνέβαλε κι αυτή μεταξύ άλλων, με τον τρόπο της, να αποκτήσει το αναγνωστικό κοινό ευρύτερη πρόσβαση στο ποιοτικό βιβλίο.

Σχετική με αυτή μου τη δράση ήταν η συνεργασία μου με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Δάφνης-Υμηττού, όπου ανανέωσα-εμπλούτισα την ηλεκτρονική ιστοσελίδα και social media της Βιβλιοθήκης με αναφορές σε βιβλία, εκδότες, συγγραφείς και στα έργα τους.

Έχοντας ιδιαίτερη ενασχόληση με τη λογοτεχνία, γράφω κυρίως ποίηση αλλά και στίχους, συμμετείχα σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς έχοντας λάβει βραβεία και διακρίσεις, ενώ δοκίμιά μου και άλλα κείμενα εμπεριέχονται σε διάφορους συλλογικούς τόμους.

"Οι απόκληροι του Λόγου" ως ποιητική συλλογή αποτελεί μέρος μιας μακράς ποιητικής διαδρομής και με αυτόν τον τίτλο εκδόθηκε από τις εκδόσεις Οδός Πανός.

Έχω γράψει, επίσης, το θεατρικό «Οι εξομολογήσεις ενός πορτραίτου» που ανέβηκε από τη θεατρική ομάδα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών “Δρυός Τόποι”, όπως και το ποιητικό μονόπρακτο «Επίγραμμα του αρώματος κόσμου», που παρουσιάστηκε ως χορόδραμα, μέρος της τριλογίας «Γυναίκα Προμηθέας».

Την περίοδο αυτή έχω αφιερωθεί στη συγγραφή των δοκιμιακών μελετών βιβλίων μου: «Ο θεός Ασκληπιός - τα Ασκληπιεία - Ο χώρος ως ενέργεια» και «Ελευσίνια Μυστήρια- Η θεραπεία του φωτός», ενώ είναι έτοιμο προς έκδοση το ποιητικό ημερολόγιο «Φύλλα Έρωτα  στο Χρόνο».

Επειδή πάντα με απασχολούσε η πολιτική έτσι όπως την όρισαν με την σκέψη τους και την οριοθέτησαν με τη δράση τους οι πρόγονοί μας, ποτέ δεν ήμουν αμέτοχος στα κοινά, προσπαθώντας να συμβάλλω προς το καλύτερο του κόσμου μας και με τις δικές μου δυνάμεις.

Το γνωστό μότο «Σκέψου Γαλαξιακά, Δράσε Τοπικά» καταδεικνύει τον τρόπο να είμαστε πολίτες του κόσμου, αλλά με αγάπη και ενδιαφέρον για τον κόσμο της πόλης μας, εξού και η απόφασή μου να συμπορευτώ με τον Γιώργο Δαουλάρη και την παράταξη «Πόλη Φωτεινή» στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου 2023, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να κάνουμε τον δήμο Δάφνης-Υμηττού αντάξιο της ιστορίας του, ισάξιο της δυναμικής του.

Το δικό μου μότο οδηγός για τη συμμετοχή μου σ΄ αυτή την κίνηση είναι: Το καλό να εκ-λέγεται!

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το έμπρακτο παράδειγμα πως η ύψιστη μορφή πολιτεύματος που γέννησε η ελληνική κοινωνία, η δημοκρατία, μπορεί να λάβει σε αυτή την τοπική της εκδοχή την πλήρη σημασία της. Αρκεί η αυτοδιοίκηση να λειτουργεί για τον τόπο και τους ανθρώπους της να μην είναι διαβρωμένη, τεμαχισμένη σε κομματικά δίπολα και απαθείς τοπικούς άρχοντες που δημιουργούν αδιάφορους πολίτες.

Ζώντας τα τελευταία χρόνια στη Δάφνη και αρνούμενος να συμβιβαστώ  με μια φθίνουσα πορεία όπου θεσμοί και φορείς αντανακλούν τη μίζερη αποδοχή της μετριότητας, συμπορεύομαι με την Πόλη Φωτεινή δίνοντας τον κοινό αγώνα για ένα φωτεινό αύριο στον τόπο μας. Οι δημότες να είναι ενεργοί πολίτες, για να αποκτήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ουσιαστικό ρόλο στις εθνικές και διεθνείς εξελίξεις των νέων προκλήσεων και των καινούργιων δεδομένων."