fbpx

Η Αθανασία Παππά στηρίζει ενεργά, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Πόλη Φωτεινή» με υποψήφιο Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού τον Γιώργο Δαουλάρη.

 

Η Αθανασία Παππά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Στην ηλικία των 7 ετών διαγνώστηκε με ΝΙΑ (Νεανική Ιδιοπαθής Αρθρίτιδα).

Αποφοίτησε, ολοκληρώνοντας τις εγκύκλιες σπουδές της από το Ε.Π.Λ. Πειραιά ως Τεχνολόγος Μηχανικός.

Στη συνέχεια, σπούδασε Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις και φοίτησε στη Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού.

Αδιαλείπτως με τις σπουδές εργάζεται ως γραμματέας Αντιδημάρχου και έπειτα Δημάρχου στον Δήμο Πειραιά. Αποφοιτώντας, αναλαμβάνει άμεσα υπηρεσία θαλάσσης.

Επηρεασμένη από τη χρόνια συμβίωσή της με ένα ρευματικό νόσημα, συγγράφει το βιωματικό εγχειρίδιο για παιδιά με τίτλο «Η φίλη μου η ΝΙΑ.ΡΑ.», το οποίο κέρδισε στο διεθνές συνέδριο της EULARPARE 2022 στις Βρυξέλλες το 1ο βραβείο.

Από το Ιανουάριο του 2015 έχει έντονη εθελοντική δραστηριότητα σχετικά με την ενημέρωση, την εκπαίδευση και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των πολιτών με ρευματικά μυοσκελετικά νοσήματα, λαμβάνοντας μέρος σε πλήθος συνεδρίων και ημερίδων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ως ομιλήτρια, με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την εκπαίδευση και τη σωστή ενημέρωση του γενικού πληθυσμού και των επαγγελματιών υγείας για τα ρευματικά νοσήματα και τις επιπτώσεις τους.

Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης από το 2019, στην οποία είναι πρόεδρος.

Είναι Επισκέπτρια Υγείας και εργάζεται  ως Διευθύντρια Κοινωνικού Έργου στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Δημητρίου και Μπλανς Λαμπροπούλου.