fbpx

Η Παπαϊωάννου Αναστασία στηρίζει ενεργά, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Δάφνη-Υμηττός Πόλη Φωτεινή» με υποψήφιο Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού τον Γιώργο Δαουλάρη.  

Μία από τις αγαπημένες δασκάλες των παιδιών μας, διδάσκει εδώ και πολλά χρόνια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο του Υμηττού.   Η Παπαϊωάννου Αναστασία είναι απόφοιτος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας (1984) και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Αθηνών(1993).

Έχει  μετεκπαιδευτεί στην Ειδική Αγωγή (Ρέθυμνο, 2006) και έχει παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ειδικοί παιδαγωγοί Πρώιμης Παρέμβασης (1992)». Κατέχει το πτυχίο εμψυχωτή Παιδαγωγικής Θεάτρου-θεατρικού παιχνιδιού(1990) καθώς και τον τίτλο του αντίστοιχου μεταπτυχιακού προγράμματος. Έχει εκπαιδευτεί στο σύστημα Μουσικοκινητικής Αγωγής ORFF και στην ομαδική δυναμική – ψυχόδραμα (Ετήσια σεμινάρια και παρακολούθηση εργαστηρίων).

Παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων στην Εικαστική και Θεατρική αγωγή, δημιουργική κίνηση, χοροθεραπεία, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, αφήγηση Παραμυθιών, εκπαιδευτικό δράμα, κουκλοθέατρο, νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση, Βυζαντινή μουσική και συστημική θεραπεία.  

Από το 1989 συνεργάζεται με Δήμους και πολιτιστικούς ομίλους και συντονίζει ομάδες θεατρικού παιχνιδιού. Επίσης, έχει οργανώσει παιδικά φεστιβάλ, παιδότοπους, εκπαιδευτικά προγράμματα σε αρχαιολογικούς χώρους, εκθέσεις εικαστικών και βέβαια παραστάσεις. Εργάζεται στο δημόσιο σχολείο από το 1994 εφαρμόζοντας καινοτόμα προγράμματα που αφορούν τη συναισθηματική υγεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την τέχνη.

Το πρόγραμμα «Μελίνα εκπαίδευση και πολιτισμός», όπου υπήρξε επιμορφώτρια, ήταν το ξεκίνημα στην εκπαίδευση ενηλίκων. Από τότε είναι εισηγήτρια σε πολλά σεμινάρια και ημερίδες, προσκεκλημένη από συλλόγους εκπαιδευτικών και σχολικούς συμβούλους. Επίσης έχει συνεργαστεί με το Ανοιχτό Ελληνικό Πανεπιστήμιο όπου έχει εμψυχώσει βιωματικά εργαστήρια(Λουτράκι 2011, Αθήνα 2013, Άνδρος 2018). Είναι συνεργάτης του περιοδικού «Παράθυρο στην Εκπαίδευση του παιδιού», γράφει άρθρα, συντονίζει επιστημονικές ημερίδες και έχει πραγματοποιήσει πολλά σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και στην Κύπρο.  

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου «Αξίες ζωής στην Εκπαίδευση».   Το 2006 συμμετείχε στην ίδρυση του συλλόγου «Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση» στον οποίο είναι ενεργό μέλος και σημερινή πρόεδρος. Στο πλαίσιο των δράσεων του συλλόγου έχει παρουσιάσει το πρόγραμμα σε πολλά σεμινάρια και εργαστήρια, όπου μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και κύρια το θεατρικό παιχνίδι, επιδιώκει να εμπνεύσει σε παιδιά και δασκάλους αξίες ζωής.