fbpx

 

Με εξαιρετική επιτυχία και σε ιδιαίτερα χαρούμενο κλίμα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Υμηττού, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συμμαχίας Πολιτών «ΔΑΦΝΗ ΥΜΗΤΤΟΣ, Πόλη Φωτεινή».

Ο Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Υποψήφιος Δήμαρχος Δάφνης Υμηττού Γιώργος Δαουλάρης, ευχαρίστησε τα μέλη της Παράταξης για την υποστήριξή τους, καθώς και τους εκατοντάδες φίλους και δημότες που εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας τίμησαν την εκδήλωση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους  εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους: Νίκο Ντίνο, Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος δεν μπορούσε να παραστεί για λόγους υγείας, Δημήτρη Τσούτσουρα, Ρόη (Καλλιρρόη) Ρούσσου. Επίσης στους Κοινοτικούς Συμβούλους: Γιάννη Δραγάτση - Πρόεδρο κοινότητας Δάφνης για την περίοδο 2022-2023-, Μαρίνα Κόλλια -Πρόεδρο κοινότητας Δάφνης για τη περίοδο 2020-2022-,  Λορέντζο Σιγανό, κοινοτικό σύμβουλο Δάφνης και Αργυρώ Πάσχου- κοινοτική σύμβουλο Υμηττού, όπως επίσης, στα μέλη και τους φίλους της Παράταξης για τη συνεχή υποστήριξή τους τα 3 ½ χρόνια. Στη συνέχεια, στην ομιλία του επεσήμανε ότι:


«Η Δημοτική Αρχή έχει σπαταλήσει μία τετραετία χωρίς να προχωρήσει σε κάποια μεταρρύθμιση προς όφελος των πολιτών και του Δήμου, αλλά αντιθέτως επιβαρύνει άλλοτε με τις ενέργειές της κι άλλοτε με την απραξία της, την καθημερινότητά τους.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Συμμαχία Πολιτών «ΔΑΦΝΗ ΥΜΗΤΤΟΣ, Πόλη Φωτεινή», το κλειδί για μια επιτυχημένη Δημοτική Αρχή είναι ο ανοιχτός διάλογος και η συνεργασία με τους πολίτες αλλά και τις άλλες παρατάξεις, όπου και όποτε χρειάζεται. Γιατί, νικητής από οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να βγαίνει πάντοτε ο πολίτης και ο Δήμος μας.

Οι ημέρες και μήνες που έρχονται αποτελούν μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, όπου η συμμετοχή και το ενδιαφέρον όλων μας θα κρίνει το αποτέλεσμα των επικείμενων Δημοτικών Εκλογών και θα διαμορφώσει τις ζωές μας για την επόμενη 5ετία.

Για εμάς, τις οικογένειες και τα παιδιά μας, αξίζει, όσες δυσκολίες κι αν υπάρχουν, να δώσουμε ισχυρό «παρών» σε αυτήν την κρίσιμη εκλογική διαδικασία.»

Στη συνέχεια η Παράταξη τίμησε με την απονομή «Φωτεινών» πλακετών ανθρώπους και φορείς, οι οποίοι με το έργο τους, την προσφορά τους και τις διακρίσεις τους βοήθησαν και ανέδειξαν την πόλη μας. Με τη σειρά που ανακοινώθηκαν:

- Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιος, για την ανεκτίμητη προσφορά του, το πολυποίκιλο πνευματικό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό και κατηχητικό του έργο την περίοδο (26.11.2006 - 26.11.2021) ως Πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους.

- Πρωτοπρεσβύτερος κ.κ. Δημήτριος Κουντούρης, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους για την συνεχή, προσφορά και συμβολή του στις εθελοντικές δράσεις μας ως δημοτική παράταξη για το περιβάλλον.

- Αριστοτέλης Κωτσέλης, για την ανεκτίμητη προσφορά του ως εκπαιδευτικός στην πόλη μας και σε ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού.

- Σταύρος και Αλέξανδρος Ξηντάρας, Πρωταθλητές Ευρώπης στην Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία Sports Chanbara – Spochan.

- Αθανασία Ρεπούλια, που κατέκτησε Ασημένιο Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων ΤΑΕ KWON DO το 2022.

- Ευανθία Μπουρνιά, που κατέκτησε Χάλκινο Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑΜΕΑ το 2022.

- Δώρος Κλεοβούλου, πρόεδρο του «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ», για τη συνεχή προσφορά του και τις δράσεις του για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της πόλης μας.

- Μορφωτική & Πολιτιστική Κίνηση Δάφνης για τις δράσεις της που προάγουν τον πολιτισμό της πόλης.

- Γιώργος Γιαννακόπουλος δημιουργός και ψυχή του Θεατρικού Εργαστηρίου Δάφνης-Υμηττού «ΔΙΑΘΛΑΣΗ».

- Βασίλης Λιάπας, υπεύθυνος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου «Ελλήνων Ρίζες» για την ανεκτίμητη προσφορά του στην τέχνη και στον πολιτισμό της πόλης.

- Οικογένεια Μπουρδάκη για την «Ταβέρνα του Βαρδή» που από το 1922 αδιάλειπτα δημιουργεί τη δική της ιστορία στον χώρο της εστίασης.

- Ευαγγελία Νούτσου, δημιουργός του καταστήματος εστίασης «41 Street Cafe» που μέσα από συνεχείς ποιοτικές δράσεις και εκδηλώσεις προάγει τον πολιτισμό, την τέχνη και τον εθελοντισμό στην πόλη μας.

- Πέλη Μαυρίδου, για τη συνεχή, ανεκτίμητη εθελοντική προσφορά της για το περιβάλλον.

- Βαγγέλης Ξυδέας, Προέδρος της Κίνησης Πολιτών «Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Οι νυν Βουλευτές Τόνια Αντώνιου (Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών) και Φίλιππος Φόρτωμας (Βουλευτής Κυκλάδων), οι υποψήφιοι Βουλευτές Νοτίου Τομέα Αθηνών: Παύλος Χρηστίδης, Στέφανος Ξεκαλάκης, Πολύδωρος Συρίγος, Δώρα Παπαδάκη και οι υποψήφιοι Βουλευτές Α’ Αθήνας: Παύλος Γερουλάνος και Δημήτρης Οικονόμου

Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση παραβρέθηκαν οι: Δημήτρης Αργιανάς πρώην Δήμαρχος Υμηττού, η Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Δάφνης Υμηττού «Πολίτες σε Κίνηση» Όλγα Χριστινάκη με τους δημοτικούς Σύμβουλους Ανδρέα Ανδρουλάκη, Γιώργο Μπόκαρη και Κώστα Αντωνιάδη, ο Αλέξης Σωτηρόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Βύρωνα, ο ανεξάρτητος κοινοτικός σύμβουλος Δάφνης Πέτρος Μοσχονησιώτης, η Αθηνά Γιαννοπούλου και o Θανάσης Χαμπεσής υποψήφιοι περιφερειακοί Σύμβουλοι Κεντρικού Τομέα του 2019. 

Επίσης παραβρέθηκαν οι: Δημήτρης Κούβελας, Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τον Μιχαήλ Πατσίκα του κινήματος «Πνοή Δημοκρατίας».


Χαιρετισμό έστειλαν: ο Γιάννης Δημαράς, ο Γιάννης Μίχας πρώην Νομάρχης Πειραιά, αναφέροντας τη δυσκολία να παραστούν λόγω καιρού, όπως και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Δάφνης-Υμηττού της αντιπολίτευσης Γιώργος Μητροβγένης- Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.)- και Δέσποινα Λαγδά - Ανυπόταχτες Γειτονιές-.

Μετά το κόψιμο της πίτας ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους επίσημους προσκεκλημένους, οι οποίοι ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά η Πόλη Φωτεινή να συνεχίσει το έργο της και από το 2024 να εκλεγεί και Δημοτική Αρχή.

Στις ευχάριστες εκπλήξεις της βραδιάς ήταν το γεγονός πως το 1ο φλουρί της πίτας βρέθηκε στο κομμάτι της παράταξης!

Το 2ο φλουρί έτυχε στον Γιώργο Μπίκο που έλαβε και την δωροεπιταγή 100 Ευρώ από το κατάστημα Prince Frog με είδη δώρων επί της Μεσολογγίου 1 στη Δάφνη.