fbpx

Σήμερα 7 Απριλίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Μια ημέρα που έρχεται να μας θυμίσει πως πρέπει πάντα να έχουμε τη σωματική και την ψυχική μας υγεία μας ως προτεραιότητα και να φροντίζουμε τον εαυτό μας.

 Σε μια εποχή που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει παγκόσμιες προκλήσεις στον τομέα της υγείας, οι πολιτικοί θεσμοί της χώρας οφείλουν να σταθούν δίπλα στο ιατρικό προσωπικό και στους πολίτες, επενδύοντας στο σύστημα υγείας που υπολειτουργεί.

Γιατί η πρόσβαση στην υγεία είναι θεμελιώδες δικαίωμα όλων.

Στο Δήμο μας δεν υπάρχει η απαραίτητη μέριμνα από πλευράς Δημοτικής Αρχής.

Προτάσεις μας ήταν και παραμένουν οι εξής:

-Να επαναλειτουργήσει το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής, ώστε οι δημότες να έχουν τη δυνατότητα να τους παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες από γιατρούς.

-Να οργανωθούν και να λειτουργήσουν, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σεμινάρια Α' Βοηθειών για τους δημότες μας.

-Να προσφέρεται ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη σε όσους πολίτες το επιθυμούν, για την πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων που απειλούν την ευεξία και την ευημερία τους (π.χ. συμβουλευτική νέων σε θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, ενημέρωση σε θέματα οικογενειακού προγραμματισμού κ.α.)