fbpx

ΠΛΑΤΕΙΕΣ: ΜΗΔΕΝ

Τελικά Δήμαρχε, μπορούσατε ή δεν μπορούσατε εν μέσω πανδημίας να κάνετε έργα;

Άλλα λέτε εσείς στο Δημοτικό Συμβούλιο και άλλα ο Αντιδήμαρχός σας Ν. Τσιλίφης ο οποίος όμως έως τώρα υπέγραφε και ενέκρινε τα πάντα!
Ν. Τσιλίφης: «Είναι προφανές ότι είναι θέμα κακής διαχείρισης του χρόνου και την ώρα που θα έπρεπε να είναι έτοιμα, εμείς τότε ξεκινούσαμε».

Είναι θέμα και δικής σας κακής διαχείρισης κύριε Τσιλίφη, δεν μπορείτε να αποποιείστε ευθυνών όντας Αντιδήμαρχος όλα αυτά τα χρόνια! Είστε συνυπεύθυνος για αυτή την κατάντια την οποία περιγράφετε εξαιρετικά!

Για το μηδενικό έργο στις Πλατείες του Δήμου μας, μίλησε ο κος Νίκος Τσιλίφης. Ο οποίος να υπενθυμίσουμε πως ήταν επί 17 χρόνια έμμισθος Αντιδήμαρχος -αρχικά του κου Σταυριανουδάκη και στη συνέχεια του νυν Δημάρχου κου Μπινίσκου-. Από τη θέση του παραιτήθηκε πριν 3 μήνες και δήλωσε την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος.

“Τυχαίνει αυτήν την περίοδο να γίνεται ανακατασκευή της πλατείας, της κεντρικής πλατείας του Δήμου μας, στη Δάφνη. Μια άλλη πλατεία που υπάρχει στην περιοχή της Δάφνης, η πλατεία Τσαλαγανίδη, βρίσκεται σε κατάσταση εγκατάλειψης τα τελευταία χρόνια, οπότε πραγματικά υπάρχει μείζον θέμα ελεύθερων χώρων.

-Μιλάμε για το αυτονόητο τώρα, έτσι; Και απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι δεν έχει γίνει τίποτα τα τελευταία χρόνια.

Πράγματι. Πράγματι και η πανδημία ήταν μία χρυσή ευκαιρία την οποία αξιοποίησαν πολλοί Δήμοι προς όφελος των κατηγοριών αυτών. Βρήκαν την ευκαιρία να στήσουν εργοτάξια και να λύσουν προβλήματα που δεν θα μπορούσαν να τα λύσουν, όταν οι πλατείες ήταν γεμάτες. Έβλεπα τους χώρους που ζούσαμε και περνούσαμε τον ελεύθερο χρόνο μας, έρημους χωρίς να υπάρχει ψυχή και πραγματικά ήταν μία ευκαιρία χρυσή να φτιαχτούν πράγματα χωρίς να γίνει όχληση σε κανέναν. Και τώρα να είναι αυτά έτοιμα και όλοι να τα απολαμβάνουν.

-Και ποια είναι η αιτιολογία που δεν έγιναν αυτά;

Απόσπασμα από τη δήλωση Αν. Μπινίσκου στο Δημοτικό Συμβούλιο (11/07/23):

“Κάποια πράγματα πήγαν πίσω, γιατί είχαμε COVID, άρα αυτά που έχεις προγραμματίσει να γίνουν την περίοδο του COVID δεν έγιναν, γιατί δεν μπορούσαν να γίνουν, άρα κάποια θα γίνουν τώρα που έρχονται οι εκλογές. Αλλά τι να κάνουμε; Μας τύχανε και δυσκολίες. Και ευελπιστούμε η πλατεία σύντομα, το μέσα της πλατείας να παραδοθεί. Τρέχουν με πάρα πολύ γοργούς ρυθμούς, για να το κάνουν αυτό. Δεν είναι εύκολο, αλλά ευελπιστούμε”.

Ν. Τσιλίφης: “Είναι προφανές ότι είναι θέμα κακής διαχείρισης του χρόνου και την ώρα που θα έπρεπε να είναι έτοιμα, εμείς τότε ξεκινούσαμε. Δηλαδή τώρα είναι σε εξέλιξη διάφορα έργα στην περιοχή μας. Είναι ζέστη, οι θερμοκρασίες είναι ακραίες. Τεράστιες επιφάνειες τσίγκου, να περιβάλλουν τις πλατείες. Επιχειρηματίες να υποφέρουν, γιατί τα καταστήματά τους δεν μπορούν να δουλέψουν την περίοδο που πίστευαν ότι θα δουλέψουν, τα παιδιά να μην έχουν πού να τρέξουν και πραγματικά να υπάρχει απόγνωση στο σημείο αυτό“.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κου Νίκου Τσιλίφη, στο κανάλι “Βεργίνα TV”, στους παρακάτω συνδέσμους:

Μέρος Α: https://youtu.be/NWDNq_qo9oA

Μέρος Β: https://youtu.be/SVDCVL3SIEI

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα: