fbpx

Πλατεία Εμμανουήλ Παπά: Μια από τις ελάχιστες πλατείες που έχει ο Δήμος μας, είναι και αυτή, όπως όλες, απολύτως παρατημένη εδώ και πολλά χρόνια. Διάλυση και βρωμιά!

Από την προηγούμενη εβδομάδα, κάτοικοι της περιοχής παρατήρησαν πως, πλέον, και η προτομή του Εμμανουήλ Παπά στην ομώνυμη πλατεία, είχε κλαπεί.

Σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, o υποψήφιος Δήμαρχος Δάφνης Υμηττού και Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Γιώργος Δαουλάρης είχε αναφερθεί για τα ζητήματα της πλατείας και την ανάγκη συντήρησης και φροντίδας της.

Ως απάντηση, ο τότε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Γιαννακούρας, ο οποίος στις επόμενες εκλογές θα ακολουθήσει τον κ. Τσιλίφη, την ανέφερε λανθασμένα ως πλατεία Παπάγου.

Βέβαια, οι Δημότες Δάφνης-Υμηττού γνωρίζουν πως η Πλατεία Παπάγου βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο, ενώ η πλατεία Εμμανουήλ Παπά βρίσκεται στη Δάφνη.

Η προτομή είχε στηθεί από τον Σύλλογο «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ» και ήταν φιλοτεχνημένη από τον γλύπτη κ. Τριαντή το 1985, ενώ η πλατεία είχε δημιουργηθεί πέντε χρόνια πριν, το 1980, κατόπιν συνεργασίας τής τότε Δημοτικής Αρχής του Χρήστου Μιχαλόπουλου, με τον Σύλλογο «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ».

#polifoteini #daoularis #daphniymittos

https://dafninews.wordpress.com/.../%CE%B5%CE%B3%CE%BA.../