fbpx

 

"Θέλουμε γειτονιές καθαρές και ασφαλείς στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού. Ακόμα και σήμερα δεν έχουν λυθεί αυτά τα βασικά προβλήματα", επισημαίνει σε συνέντευξή του στο atticacoast ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δάφνη-Υμηττός, Πόλη Φωτεινή». Αναφερόμενος στο μείζον θέμα τής μετατροπής τής έκτασης τής ΠΥΡΚΑΛ σε Υπουργούπολη επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «το πρόβλημα με το εν λόγω έργο, είναι πως ήρθε χωρίς κάποια προηγούμενη ενημέρωση και κυρίως, χωρίς καμία πρόβλεψη για το ποιες θα είναι οι συνέπειες που θα έχει στον Δήμο μας». Προσθέτει πως «ως Δημοτική Παράταξη, εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή την ανάγκη τού να υπάρξει πλήρης διαφάνεια των συνθηκών τού έργου που προτείνει η Κυβέρνηση»

Συνέντευξη του Γιώργου Δαουλάρη στο atticacoast, στον Βιτάλη Αλφόνσο:

Καθημερινά έρχεστε σε επαφή με πολίτες. Τι έχετε αντιληφθεί ότι έχουν ανάγκη σε εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο;

Ο κάθε πολίτης, πρώτα απ’ όλα, θέλει να ζει με αξιοπρέπεια. Θέλει να ζει σε μία πόλη με καθαρές και ασφαλείς γειτονιές. Σε μία πόλη που θα δίνει ευκαιρίες υγιούς διαβίωσης γι’ αυτόν και τους δικούς του ανθρώπους. Η κάθε Δημοτική Αρχή πρέπει να δρα με τρόπο τέτοιον, ώστε να βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης των πολιτών. Στον ενιαίο Δήμο μας, της Δάφνης και του Υμηττού, ακόμη και σήμερα, δεν έχουμε λύσει το βασικότερο πρόβλημα που απασχολεί πρώτα και κύρια κάθε Δήμο, το θέμα το καθαριότητας. Ένα ζήτημα που θα έπρεπε να έχει λυθεί και αποτελεί το πρώτο που αναφέρουν οι δημότες σε κάθε έρευνα. Είναι αδιανόητο, διοικήσεις με πολλά έτη στο τιμόνι του Δήμου να έχουν επιτρέψει, με τις λανθασμένες επιλογές τους, μια περιοχή που βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας μας, να μένει τόσο πίσω στα θέματα της καθαριότητας εν έτει 2023!

sinantisi parataxis s

Όπως γνωρίζουμε έχετε ανακοινώσει σχεδόν το σύνολο των υποψηφίων που στελεχώνουν δυναμικά το ψηφοδέλτιό σας. Μεταξύ αυτών, ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν -όπως είδαμε σε δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στον Τύπο και σε ψηφιακά ΜΜΕ- δύο σημαντικές ειδήσεις για την παράταξή της οποίας είστε επικεφαλής.
Η μία αναφέρει ότι θα ενισχύσει το ψηφοδέλτιό σας σε αυτές τις εκλογές ο Δημήτρης Αργιανάς, ο οποίος ήταν Δήμαρχος Υμηττού για 16 χρόνια. Και η δεύτερη αφορά έναν άνθρωπο του πολιτισμού, τον ηθοποιό Αντώνη Ζαχαράκη-Λουδάρο. 

Ποια είναι η σχέση σας και πώς πιστεύετε ότι θα βοηθήσουν τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού;

Είμαστε μια δημοτική ομάδα που για πρώτη φορά στον ενιαίο Δήμο εισήλθε στις Δημοτικές Εκλογές του 2019. Παρότι ξεκινήσαμε πιο αργά από καθεμιά από τις 9 Δημοτικές Παρατάξεις και χωρίς κομματικό χρίσμα, οι δημότες γρήγορα μας ξεχώρισαν. Μπήκαμε στον 2ο γύρο και ενώ πήραμε το 52% της μεγαλύτερης Περιφέρειας του ενιαίου Δήμου, αυτής της Δάφνης, το 38% της Περιφέρειας Υμηττού, δεν μας επέτρεψε για ένα μικρό ποσοστό να ήμαστε εμείς η Δημοτική Αρχή του τόπου.

Επί 4 χρόνια από τη θέση ευθύνης μας, στην αντιπολίτευση, χωρίς να μπούμε σε διαδικασίες συναλλαγών όπως είδανε οι δημότες να συμβαίνει με άλλες Δημοτικές Παρατάξεις, υπερασπιστήκαμε τα συμφέροντα των δημοτών, ασκώντας κριτική όπου έπρεπε και στηρίζοντας όπου επίσης θεωρήσαμε σωστό. Αυτή η διαδρομή μάς επέτρεψε να συναντήσουμε ανθρώπους με κοινό όραμα για τον ενιαίο Δήμο μας. Το ψηφοδέλτιο που καταρτίζουμε, είναι εξαιρετικά ανανεωμένο και ενισχυμένο με ξεχωριστές υποψηφιότητες. Όπως φάνηκε, έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στα ΜΜΕ η παρουσία των ανθρώπων που αναφέρετε με την ερώτησή σας. Είναι πράγματι χαρά και τιμή που σε αυτές τις Δημοτικές Εκλογές, θα δώσουν δίπλα μου και δίπλα μας τον αγώνα να επανεκκινήσουμε τον Δήμο μας, μετά από 23 χρόνια, μιας διοίκησης με την ίδια, στάσιμη λογική.

Ο Δημήτρης Αργιανάς αποτελεί ένα κεφάλαιο για τον Υμηττό. Ως πρώην Δήμαρχος, γνωρίζει καλά την περιοχή, είναι αυτοδιοικητικός με τεράστια εμπειρία. Ο κος Αργιανάς ,επέλεξε να μην αποτελέσει μέρος της διοίκησης, όπως έκανε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης στην οποία συμμετείχε το 2019 και να παραμείνει ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Από αυτή η θέση, η συνεργασία μας υπήρξε εξαιρετική από την πρώτη στιγμή, σε κάθε θέμα που αντιμετωπίσαμε, κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης θητείας μας. Με σεβασμό στις θέσεις του και την ιστορία του, θεωρούμε ξεχωριστή τιμή να έχουμε την παρουσία του στο ψηφοδέλτιό μας.

argianas

Με τον Αντώνη Λουδάρο, καλύτερα να λέμε όλο το όνομα του, Αντώνης Ζαχαράκης-Λουδάρος, γιατί με αυτό θα τον συναντήσουν οι συμπολίτες μας στο ψηφοδέλτιο, γνωριζόμαστε από τα σχολικά μας χρόνια. Γεννηθήκαμε την ίδια χρονιά στη Δάφνη, μεγαλώσαμε στις γειτονιές με κοινούς φίλους, φοιτήσαμε στα σχολεία της. Ο Αντώνης είναι άνθρωπος, που όσο και εάν εξελίχθηκε ως ηθοποιός και σκηνοθέτης, ποτέ δεν ξέχασε τον τόπο του και τους φίλους που γνώρισε ως παιδί. Η σχέση μας παρέμεινε πάντα, όλα αυτά τα χρόνια, δυνατή. Σε αυτό μου το κάλεσμα, ο Αντώνης είπε ότι ήρθε η στιγμή να βρεθούμε μαζί στην προσπάθεια, να φέρουμε φως στον τόπο που και οι δύο αγαπάμε.

zacharakis loudaros

Σίγουρα, η συνδρομή και των δύο αυτών συμπολιτών μας, μαζί με όλους τους ξεχωριστούς υποψηφίους που θα στελεχώσουν το τελικό μας ψηφοδέλτιο, θα συνδράμει στο να γίνουμε η τελική επιλογή των δημοτών και την 1η Ιανουαρίου του 2024, να αναλάβουμε την ευθύνη να αναγεννήσουμε τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού.

 

Βρισκόμαστε στο μέσο μίας πολύ σοβαρής συζήτησης για τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού και τη μετατροπή της έκτασης της ΠΥΡΚΑΛ σε Υπουργούπολη. Θέλετε να μας πείτε πού βρισκόμαστε με αυτό το ζήτημα;  Τί προτείνατε ως αξιωματική αντιπολίτευση και ποια είναι η επόμενη μέρα για τον δημότη της πόλης σας, εφόσον υλοποιηθεί το έργο;

Έχω τοποθετηθεί πολλές φορές για το ζήτημα της ΠΥΡΚΑΛ τόσο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και μέσα από συνεντεύξεις μου σε διάφορα μέσα. Επιθυμούμε, κάθε πρόταση που έρχεται για την αξιοποίηση της έκτασης αυτής, να έρχεται με σεβασμό σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, σε καθεμία και καθέναν που θα επηρεάσει. Το πρόβλημα με το εν λόγω έργο, είναι πως ήρθε χωρίς κάποια προηγούμενη ενημέρωση και κυρίως, χωρίς καμία πρόβλεψη για το ποιες θα είναι οι συνέπειες που θα έχει στον Δήμο μας. Μιλάμε για καθημερινή μετακίνηση περισσότερων από 15.000 ανθρώπων στην περιοχή μας, στην οποία αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται επαρκής συγκοινωνία, ώστε να εξυπηρετηθούν. Επίσης, η Κυβέρνηση δεν έχει αξιολογήσει και τις επιπτώσεις που θα έχει και στον Δήμο της Αθήνας αλλά και στους όμορους Δήμους όπως αυτών του Βύρωνα, του Αγίου Δημητρίου αλλά και της Ηλιούπολης. Στην Αθήνα, κτίρια που στεγάζουν τα 9 Υπουργεία και τις 4 Ανεξάρτητες Αρχές, όπως τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης, δεν έχει προβλεφθεί, με καθαρό τρόπο, τι θα γίνουν. Τα Δημοτικά Συμβούλια των όμορων Δήμων έχουν εκφράσει ήδη τις επιφυλάξεις, τις αντιρρήσεις και κυρίως την αγωνία τους.  Δεν θεωρεί η Κυβέρνηση σημαντικό να τους εντάξει στην ενημέρωση και στη συζήτηση για το υπερτοπικό αυτό έργο. Για τη διοίκηση του δικού μας Δήμου δεν υπάρχει αντίστοιχο θέμα, γιατί ο Δήμαρχος και το σύνολο των μελών της διοίκησης, όπως έδειξαν, θεωρούν ότι οι θέσεις της Κυβέρνησης είναι μόνο σωστές.

Ως Δημοτική Παράταξη, εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή την ανάγκη τού να υπάρξει πλήρης διαφάνεια των συνθηκών τού έργου που προτείνει η Κυβέρνηση. Ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης, έχω ζητήσει τη δημιουργία κοινής επιτροπής των όμορων Δήμων, η οποία θα ενημερώνεται σταθερά για τις εξελίξεις αυτού του έργου και όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς, με τη συμμετοχή και των εργαζομένων της πρώην ΠΥΡΚΑΛ, να προχωρήσουμε, με γνώμονα το τελικό συμφέρον των πολιτών και του τόπου μας συνολικά. Η ανάγκη να φύγει το εργοστάσιο από την περιοχή είναι εκφρασμένη εδώ και πολλά χρόνια, ενώ η ανάγκη να δημιουργηθεί ένας χώρος πρασίνου, πολιτισμού και αθλητισμού έχει επίσης εκφραστεί από κάθε Δημοτική Παράταξη και από κάθε δημότη. Η περιουσία αυτή είναι στα χέρια όλων μας και πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο, προς όφελος όλων και κυρίως των αυριανών γενεών.

SSS 0870 Edit s

Φέτος είχαμε και τις εθνικές εκλογές, οι οποίες ανέτρεψαν όλες τις πολιτικές προσδοκίες. Ως διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Παύλου Γερουλάνου, τι αποκομίσατε από την πολιτική αυτή καμπάνια, η οποία κορυφώθηκε με την εκλογή του Παύλου Γερουλάνου ως Βουλευτή στην Α’ Αθήνας;

Η εκλογή του Παύλου Γερουλάνου, πιστεύω πως είναι μία αναβάθμιση για την πολιτική ζωή της χώρας. Ο ίδιος αποτελεί, όπως πιστεύω, μια ξεχωριστή πολιτική προσωπικότητα που οι θέσεις και οι απόψεις του θα συμβάλλουν στο Κοινοβούλιο. Προσωπικά, η χαρά ήταν μεγάλη για έναν αγώνα που, διήρκησε 3 χρόνια και παραπάνω για την ομάδα μας, και είχε το θετικό αποτέλεσμα που επιδιώκαμε. Μέσα από δυσκολίες, πολλή δουλειά αλλά και πολύ θετική διάθεση, καταφέραμε ως ομάδα, με συνέπεια και συνέχεια, να στηρίξουμε τον καθημερινό αγώνα που έδωσε και δώσαμε για την εκλογή του, ως Βουλευτή στην Α’ Αθήνας.
Με τη μεγάλη αυτή εμπειρία, αλλά και με όσες προσωπικά έχω αποκτήσει από κάθε προηγούμενο αγώνα μου, παραμένω σταθερός στις αξίες που χρόνια πρεσβεύω, χωρίς εκπτώσεις και καιροσκοπικούς συμβιβασμούς. Πορευόμαστε στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, με στόχο να καταστήσουμε την Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών «Πόλη Φωτεινή» κυρίαρχη Δημοτική Παράταξη, που θα αναλάβει να επανεκκινήσει τις διαδικασίες λειτουργίας του ενιαίου Δήμου μας, του Δήμου Δάφνης-Υμηττού. Να αναγεννήσουμε το τόπο μας από τη στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση.

yeroulanos s

Συνέντευξη του Γιώργου Δαουλάρη στο atticacoast, στον Βιτάλη Αλφόνσο.