fbpx

 

Ρεπορτάζ της διαδικτυακής εφημερίδας POLITICAL, για την εκδήλωση προσβασιμότητας την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 του υπ. Δημάρχου Δάφνης-Υμηττού Γιώργου Δαουλάρη.

Ακολουθεί ολόκληρο το ρεπορτάζ:

«Ένας Δήμος που σέβεται τον δημότη του οφείλει να παρέχει σε όλους τους κατοίκους δυνατότητα εύκολης κίνησης μέσα στην πόλη», τόνισε στην εκδήλωση που διοργάνωσε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπουζιάνη ο υποψήφιος δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Γιώργος Δαουλάρης.

Το ζήτημα της πρόσβασης είναι ψηλά στην ατζέντα του, αφού η μετακίνηση στην πόλη είναι εξαιρετικά δύσκολη, με στενά πεζοδρόμια, εμπόδια και παγίδες παντού, τα οποία είναι αποτέλεσμα του ανύπαρκτου σχεδιασμού και της ελλιπούς οργάνωσης από τη μεριά της δημοτικής Αρχής.

Μέσα από τη συζήτηση που έγινε προέκυψε το συμπέρασμα πως εξαιτίας της ελλιπούς πρόνοιας του κράτους και της αυτοδιοίκησης απέναντι στους ανθρώπους με προβλήματα κινητικότητας, οι πολίτες προσπαθούν πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής τους να προσαρμοστούν στα δεδομένα εγκατάλειψης των αστικών δομών. Μαμάδες με καρότσια, ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με κινητικά -χρόνια ή προσωρινά- προβλήματα έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Αν μη τι άλλο, ήταν μια εποικοδομητική εκδήλωση που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και ανέδειξε το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα για το οποίο πολλοί δήμοι αδιαφορούν.