fbpx

 

Άρθρο του Γιώργου Δαουλάρη, υποψήφιου Δημάρχου Δάφνης-Υμηττού στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».

Ο δήμος μας, αν και βρίσκεται μόνο πέντε λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, διαρκώς υποβαθμίζεται. Οι δημότες μας βιώνουν καθημερινά μια πραγματικότητα που δεν αρμόζει σε κατοίκους μιας σύγχρονης πόλης. Τα προβλήματα, πολλά. Η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Μπινίσκου, με την ανυπαρξία έργου, τη μη δημιουργία νέων υποδομών και την έλλειψη συντήρησης των υφιστάμενων, έχει οδηγήσει τη Δάφνη και τον Υμηττό σε μαρασμό.

Η αλήθεια είναι πως με τόσα συσσωρευμένα ζητήματα στην πόλη είναι δύσκολο να επιλέξεις σε ποιο να αναφερθείς πιο αναλυτικά. Υπάρχουν δύο τομείς, όμως, που δυστυχώς ξεχωρίζουν. Η καθαριότητα και η ασφάλεια. Δύο τομείς στους οποίους η διοίκηση Μπινίσκου παίρνει επιεικώς κάτω από τη βάση.

Στην καθαριότητα, η εικόνα της πόλης μας είναι αποκαρδιωτική. Σκουπίδια παντού, δρόμοι χωρίς στοιχειώδη συντήρηση και καθαρισμό, κάδοι φθαρμένοι ή κατεστραμμένοι, στόλος γερασμένος, υπηρεσίες υποστελεχωμένες και με δαιδαλώδες οργανόγραμμα. Όλα αυτά συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για την καθημερινή ζωή στη Δάφνη και στον Υμηττό. Γειτονιές βρώμικες, εργαζόμενοι χωρίς τα βασικά μέσα προστασίας, γονείς και παιδιά που αναζητούν διεξόδους για άθληση και παιχνίδι σε όμορους δήμους.

Στην ασφάλεια, τα ίδια. Συνοικίες με λίγο ή ανύπαρκτο φωτισμό. Πλατείες και πεζοδρόμια που αποτελούν παγίδες για τους πεζούς. Προσβασιμότητα μηδενική στο σύνολο σχεδόν του δήμου: στα δημοτικά κτίρια, στους κοινόχρηστους χώρους και στα σχολεία! Το μόνο που ευδοκιμεί είναι τα κολονάκια. Δρόμοι με μηδενική συντήρηση, που μετατρέπονται από τη συνεχή χρήση σε πίστες μεγάλης δυσκολίας για οχήματα και οδηγούς.

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Η παράταξή μας «Δάφνη – Υμηττός, Πόλη Φωτεινή» μπορεί να αλλάξει την εικόνα. Έχουμε τη γνώση, το σχέδιο, το όραμα, τη θέληση και την αποφασιστικότητα. Στις εκλογές του Οκτώβρη διεκδικούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών για να κάνουμε μαζί την επανεκκίνηση της πόλης μας!