fbpx

Συνέντευξη του υποψήφιου Δήμαρχου Δάφνης-Υμηττού Γιώργου Δαουλάρη, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel, με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη.

Εδώ και 4 χρόνια δίνουμε μια καθημερινή μάχη δίπλα στους πολίτες και προσπαθούμε να δώσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την πόλη μας.

Αν η διοίκηση είχε πάει καλύτερα από αυτό που περίμενε ο κόσμος, σίγουρα η πρότασή μας θα ήταν πιο αδύναμη. Θεωρούμε ότι είμαστε μια έμπειρη ομάδα η οποία έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τις συνθήκες μιας πόλης που βρίσκεται δίπλα στο κέντρο της Αθήνας και έχει ανάγκη για μια επανεκκίνηση, μετά από 23-24 χρόνια της ίδιας ομάδας που διοικεί την πόλη.

Προτεραιότητά είναι το σοβαρό πρόβλημα της καθαριότητας. Ο Δήμος είναι πάρα πολύ πίσω σε αυτό το θέμα, οι πολίτες διαμαρτύρονται. Η έρευνα έδειξε ότι το 80% των πολιτών θέτει συγκεκριμένο θέμα ως πρώτη επιλογή τους. Αμέσως μετά έρχεται η ασφάλεια και ο φωτισμός. Υπάρχουν σίγουρα πάρα πολλά προβλήματα.

Οι κτηριακές μας υποδομές, οι πλατείες μας, γενικώς δεν έχουμε χώρους να μπορεί να εκτονωθεί ο κόσμος. Είμαστε μέσα στο κέντρο, μεταξύ δύο κεντρικών αξόνων της Ηλιουπόλεως και της Βουλιαγμένης, με δύο Μετρό, στον Άγιο Ιωάννη και στην Πλατεία Καλογήρων και με ένα έργο που έχει εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση και μας αιφνιδίασε το 2021.

Αυτό είναι η μεταστέγαση των 9 Υπουργείων και 4 Ανεξάρτητων Αρχών στην περιοχή της ΠΥΡΚΑΛ.

Είναι 160 στρέμματα, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο έργο στα νότια προάστια μετά το Ελληνικό. Ο Δήμος δεν είναι καθόλου έτοιμος για να υποδεχθεί αυτό το έργο και τον κόσμο που θα έρθει. Όταν δεχθήκαμε τον τερματικό σταθμό του Μετρό στην πλατεία Καλογήρων, πάλι είμασταν σε ασφυκτικά πλαίσια.

Υποτίθεται ότι θα γινόντουσαν έργα, άλλα από τότε που έφυγε ο τερματικός από την περιοχή μας, δεν κάναμε έργα. Με αποτέλεσμα να έχει μείνει ο Δήμος μας χωρίς τέτοιες υποδομές. Τώρα, με την υπόσχεση της Κυβέρνησης πως θέλει να φέρει αυτά τα Υπουργεία στην ΠΥΡΚΑΛ, παρότι την ατζέντα δεν την έχουμε δει ολόκληρη, ο Δήμαρχος πανηγυρίζει ότι έρχεται ένα τέτοιο μεγάλο έργο. Είμαστε ανοιχτοί στις προκλήσεις αυτές, όμως από την στιγμή που δεν έχει γίνει διαβούλευση με τους πολίτες, δεν γνωρίζουμε ακριβώς πως θα υλοποιηθεί το έργο. Ακούμε ότι θα έχουμε ένα πάρκινγκ 2000 θέσεων μέσα σε αυτόν τον χώρο.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι 15.000 εργαζόμενοι που θα έρθουν σε αυτά τα Υπουργεία, θα προσθέσουν ένα τεράστιο πρόβλημα. Για να περάσει κάποιος τη Δάφνη θα κατεβεί από τον Βύρωνα, από την Κατεχάκη, θα μπει στον Υμηττό, που είναι μια χαμηλής δομής περιοχή, να περάσει από την Βουλιαγμένης και την Ηλιουπόλεως που ήδη είναι δύο δρόμοι με πολύ κίνηση. Φανταστείτε τι μας περιμένει σε εκείνη τη στιγμή. Εμείς, ερχόμενοι στη διοίκηση θα προσπαθήσουμε να ξαναδούμε τα πράγματα και σε συνεργασία και με την Κυβέρνηση, που επιμένει ότι θα γίνει το έργο, γιατί η εξαγγελία ήταν ότι έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει, θα δούμε σε ποιο πλαίσιο θα θελήσει να προχωρήσει,. Θα είμαστε εκεί γιατί εμείς θέλουμε και φιλοδοξούμε αυτά τα πολλά στρέμματα να δώσουν ανάπτυξη στην περιοχή και ανάσα πρασίνων και χώρων ελεύθερων για να μπορούν και οι πολίτες να αναπνεύσουν.

Όμοροι Δήμοι, όπως η Αθήνα, η Νέα Σμύρνη, η Ηλιούπολη και ο Βύρωνας έχουν προχωρήσει σε led φωτισμό, έχουν προχωρήσει σε νέα σχήματα και σε νέες υποδομές. Εμείς παραμένουμε με τον φωτισμό που είχαμε εδώ και 40-50 χρόνια. Άρα έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη στο θέμα του φωτισμού και της ασφάλειας. Το «μεγάλο έργο» της Δημοτικής Αρχής είναι να μεγαλώνει τα πεζοδρόμια, να στενεύει τους δρόμους και να προσθέτει κολωνάκια και φωτιστικές λάμπες παλαιού τύπου. Όποιος διασχίσει τους δρόμους μας, ξέρει πόσο δύσκολη είναι η προσβασιμότητα στην πόλη μας.

Δείτε το βίντεο εδώ: