fbpx


Καθαριότητα | Πρόγραμμα 2024-2029

Η ποιότητα ζωής σε έναν Δήμο έχει ως βασικό άξονα την υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου. Ο πολίτης πρέπει να απολαμβάνει τη γειτονιά του, τους κοινόχρηστους χώρους, τα άλση και τα πάρκα, τις παιδικές χαρές, χωρίς τον κίνδυνο για την υγεία του από ελλιπή ή πλημμελή καθαριότητα. Ο Δήμος μας είναι ουραγός στον τομέα αυτόν και το πρόσημο είναι ιδιαιτέρως αρνητικό.

Η παράταξή μας θέλει και μπορεί να κάνει ξανά τη Δάφνη και τον Υμηττό, τον Υμηττό και τη Δάφνη μία καθαρή, όμορφη και βιώσιμη πόλη. Συγκεκριμένα:


▪️Προμήθεια νέων, φιλικών προς το περιβάλλον απορριμματοφόρων, ικανών να πραγματοποιούν την αποκομιδή των σκουπιδιών από τον οικιστικό ιστό.

▪️Αγορά νέων, μικρότερων και πιο ευέλικτων απορριμματοφόρων, για τα μικρά στενά του Δήμου μας.

▪️Δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στα όρια του Δήμου ή συνεργασία με όμορους Δήμους για την αποφυγή της καταπόνησης του στόλου των απορριμματοφόρων μας και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός μας.

▪️Επανασχεδιασμός της χωροθέτησης των κάδων ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες, όπως αυτές προκύπτουν μέσα από επιστημονικές μελέτες για την πυκνότητα του ρυπαντικού φορτίου.

▪️Ειδικό πρόγραμμα για την αποκομιδή των απορριμμάτων σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος (χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας, σουπερμάρκετ, ανοιχτές λαϊκές αγορές κλπ) με προμήθεια ειδικών κάδων μεγάλης χωρητικότητας και μέγιστης συμπίεσης.

▪️Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου, με σκοπό τη συχνή και σε τακτά χρονικά διαστήματα καθαριότητα του συνόλου των συνοικιών του Δήμου.

▪️Προμήθεια νέων κάδων και αντικατάσταση των κατεστραμμένων ή φθαρμένων.

▪️Απολύμανση και τακτικός καθαρισμός των κάδων με ειδικό πλυστικό μηχάνημα.

Η καθαριότητα είναι ένας ευαίσθητος τομέας που απαιτεί τον σεβασμό των πολιτών και φυσικά της Δημοτικής Αρχής προς τους εργαζόμενούς της. Οι άνθρωποι αυτοί που συχνά καλούνται να ξεπεράσουν όρια σε δύσκολες καιρικές συνθήκες δικαιούνται να τους εξασφαλίσουμε το κατάλληλο περιβάλλον εργασίας. Συγκεκριμένα:

▪️Αναβάθμιση των χώρων εργασίας και συγκέντρωσης των υπαλλήλων καθαριότητας και πρασίνου.

▪️Ποιοτική αναβάθμιση του γκαράζ του Δήμου Δάφνης-Υμηττού.

▪️Προμήθεια σύγχρονων και λειτουργικών μέσων για την πραγματοποίηση του έργου των οδοκαθαριστών.

▪️Προμήθεια σύγχρονων μέσων προστασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα.

▪️Οργάνωση νέου προγράμματος άσκησης καθηκόντων με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της υπηρεσίας.

▪️Ενημέρωση και διαρκής επιμόρφωση των εργαζομένων.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμά μας εδώ:
https://daoularis.gr/kathariothta-periballon-anakyklwsh