fbpx

Ενημέρωση σχετικά με την Αίτηση Επίδειξης Ψηφοδελτίων (Επανακαταμέτρησης) και Ελέγχου του Εκλογικού Υλικού την οποία και υποβάλαμε στις 12/10/ 2023.

Το αίτημα υποβλήθηκε λόγω της μικρής διαφοράς των 3 πρώτων δημοτικών συνδυασμών που σημειώθηκε κατά τη εκλογική διαδικασία της 8ης Οκτωβρίου, του 1ου γύρου των δημοτικών εκλογών στον Δήμο μας. 

Αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον πίνακα αποτελεσμάτων του Πρωτοδικείου Αθηνών, ο συνδυασμός "Η πόλη μας ενώνει Δάφνη-Υμηττός" με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Μπινίσκο Αναστάσιο συγκέντρωσε 2.513 ψήφους (ποσοστό 20,64%), ο συνδυασμός "ΠΡΩΤΑ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ" με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Τσιλίφη Νικόλαο συγκέντρωσε συνολικά 2.452 ψήφους (ποσοστό 20,14%) και ο συνδυασμός "ΔΑΦΝΗ-ΥΜΗΤΤΟΣ ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ" συγκέντρωσε συνολικά 2.361 ψήφους (ποσοστό 19,40%).

Το παραπάνω αποτέλεσμα, για λίγες ψήφους, δεν επέτρεψε στον συνδυασμό μας να είναι στον 2ο γύρο εκλογών και να δώσει στους δημότες μια πραγματική επιλογή αλλαγής στην διοίκηση του Δήμου.

Να αναφέρουμε ότι στην Περιφέρεια της Δάφνης, την μεγαλύτερη στον ενοποιημένο Δήμο, τη 1η θέση κατέλαβε ο συνδυασμός μας "ΔΑΦΝΗ-ΥΜΗΤΤΟΣ ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ" με ποσοστό 23,41% ενώ σε αυτή του Υμηττού τη 1η θέση κατέλαβε ο συνδυασμός "Η πόλη μας ενώνει Δάφνη-Υμηττός" με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Μπινίσκο Αναστάσιο. 

Σήμερα, ενημερωθήκαμε ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών απορρίπτει την αίτηση λόγω έλλειψης σύννομου συμφέροντος. Στην πράξη, παρέμεινε στην αριθμητική εικόνα της μικρής διαφοράς σε ψήφους, ερμηνεύοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη για Επανακαταμέτρηση και Έλεγχο του Εκλογικού Υλικού. 

Σύμφωνα με την διαδικασία, μπορούμε να προχωρήσουμε σε υποβολή ενστάσεως στο Εκλογοδικείο, κάτι το οποίο δεν θα κάνουμε, εφόσον απορρίφθηκε το πρώτο αίτημά μας για επανακαταμέτρηση, που θα έδινε την εικόνα των ψηφοδελτίων εκ νέου.

Ευχόμαστε στην νέα διοίκηση του Δήμου για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια για την εκλογή της και να έχουν μία θητεία διαφορετική από αυτήν που είχαν με τη συμμετοχή τους στη διοίκηση του κ. Αν. Μπινίσκου, αλλά και των προηγούμενων διοικήσεων. Μια θητεία δημιουργική, που να αφουγκράζεται τις αγωνίες των δημοτών, χωρίς αλαζονικές συμπεριφορές. Μια θητεία που να κάνει τον ενιαίο Δήμο καλύτερο για όλους μας.

Για μια ακόμη φορά, εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας σε όλες και όλους τους δημότες Δάφνης και Υμηττού για την τιμή που μας έκαναν να μας δώσουν στον 1ο γύρο, για ακόμη μια φορά, την 1η θέση στη Δάφνη, τη μεγαλύτερη Περιφέρεια του ενιαίου Δήμου, όπως και να αυξήσουμε το ποσοστό μας από το 4% του 2019 στο 12% στον Υμηττό, την πιο δύσκολη για εμάς Περιφέρεια.

Καλή συνέχεια στο έργο όλων των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, είτε ανήκουν στην διοίκηση είτε στην αντιπολίτευση του Δήμου μας.