fbpx

Πρόκειται για καινούργιο θεσμό, ο οποίος ισχύει από την τρέχουσα δημοτική θητεία και η σύγκλισή του είναι υποχρεωτική να πραγματοποιείται κάθε 2 μήνες σε κάθε Δήμο.

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, Ώρα 20:00

Η παράταξη «Πόλη Φωτεινή» προσκαλεί τους δημότες Δάφνης-Υμηττού, να παρακολουθήσουν την Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας τού Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, στην αίθουσα τού Δημοτικού Συμβουλίου, στον 2ο όροφο τού Δημοτικού Κτιρίου τής Κοινότητας Υμηττού (πρώην Δημαρχείο Υμηττού), Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 1 και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη.

Το θέμα που αιτήθηκε ο επικεφαλής τής παράταξης «Πόλη Φωτεινή» σχετικά με το ζήτημα των συνεπειών εξαιτίας των παρεμβάσεων στα πεζοδρόμια και τής κυκλοφοριακής μελέτης δεν συμπεριλήφθηκε καθώς η διοίκηση έκρινε πως στάλθηκε εκπρόθεσμα.

 

7 Θέματα ημερήσιας διάταξης Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας:

1. Πώς αντιμετωπίζεται το ζήτημα της καθαριότητας στις οδούς και τις πλατείες του Δήμου και σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε το επόμενο χρονικό διάστημα (Εισηγητής κ. Κατσαρός)
2. Πώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των καμένων λαμπτήρων του Δήμου; Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε; (Εισηγητής κ. Μπούζη)
3. Επειδή υπάρχει μείζον κυκλοφοριακό πρόβλημα στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου λόγω των έργων που γίνονται στους παρακείμενους δρόμους, θα ήθελα να μας πληροφορήσετε σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί από την αρχή της θητείας σας και τι σκοπεύετε να κάνετε για ν' αντιμετωπιστεί το θέμα (Εισηγητής κ. Βογιατζόγλου)
4. Ποιος είναι ο προγραμματισμός/σχεδιασμός για την σύμβαση « ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ» (Εισηγητής κ. Μπινίσκος)
5. Ποιες οι ενέργειες που έχετε δρομολογήσει σχετικά με την επανεκκίνηση του 1ου παιδικού σταθμού στην πλατεία Τσαλαγανίδη και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους; (Εισηγητής κ. Λύκου)
6. Τι προτίθεστε να κάνετε και ποιος ο σχεδιασμός σας, σχετικά με τους χώρους στάθμευσης (parking) των αυτοκινήτων και την δημιουργία δημοτικού χώρου στάθμευσης στο Δήμο μας, μετά και τα εκτεταμένα έργα που υλοποιούνται και στις δύο δημοτικές κοινότητες, με τις διαπλατύνεις πεζοδρομίων και γωνιών (Εισηγητής κ. Αντωνιάδης)
7. Ενέργειες και θέσεις δημοτικής αρχής για τη μετεγκατάσταση των ΕΑΣ και τη δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ ( Εισηγητής κα Χριστινάκη)
8. Προβλήματα σχολικής στέγης στον Δήμο μας και αντιμετώπισή τους από τη δημοτική αρχή (Εισηγητής κ. Ανδρουλάκης)
9. Για την διαδικασία τεχνικού ελέγχου του συνόλου των κτηρίων που στεγάζουν σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων και των παιδικών σταθμών. Έχει δηλαδή πραγματοποιηθεί ουσιαστικός αντισεισμικός έλεγχος, τι είδους, πότε και σε πια 2 κτήρια - εάν προκύπτουν πιθανά ζητήματα από τους ελέγχους αυτούς (Εισηγητής κ. Θεοδωρόπουλος)
10.Ποιος είναι ο σχεδιασμός για να λυθεί συνολικά το πρόβλημα στέγασης όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με ασφαλή, λειτουργικά κτήρια που θα καλύπτουν της ανάγκες του συνόλου της σχολικής κοινότητας όπως αυτές διαμορφώνονται στον 21ο αιώνα (Εισηγητής κ. Τόλια-Κηπουρού