fbpx

 

Ένας δημότης, αισθανόμενος ότι κινδυνεύει, δηλώνει το θέμα του στον Δήμο κάπου στο 2016, ίσως και στο 2015, όπως ο Αντιδήμαρχος ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και πώς να θυμάται, αφού ούτε έγγραφο της αναφοράς διαμαρτυρίας του δημότη υπάρχει, ούτε και είναι στη ζωή πια δυστυχώς να μας θυμίσει πότε και τι είπε ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε όλοι οι δημότες ότι η Διοίκηση των 18 ετών, που παρά την αλλαγή προσώπων σε ρόλους παραμένει η ίδια :

  • ΧΡΕΙΆΣΤΗΚΕ 4 με 3 χρόνια
    για να φέρει το θέμα σε διαδικασία συζήτησης και λήψης απόφασης!
  • ΧΡΕΙΆΣΤΗΚΕ επιπλέον2 χρόνια για να υλοποιήσει αυτή την απόφαση!

Εφόσον όλα όσα ισχυρίζονται ισχύουν για να προστατέψουν τη ζωή των κατοίκων και την περιουσία της περιοχής, σύμφωνα με το δικό τους τεκμηριωμένο ιστορικό αποφάσεων:

ΧΡΕΙAΣΤΗΚΑΝ 5 με 6 ΧΡΟΝΙΑ!

 Και εάν νομίζουμε ότι το θέμα αυτό αφορά στην ολιγωρία αντίδρασης της Διοίκησης το αίτημα ενός κατοίκου και τελικά τακτοποίησαν ένα θέμα στη γειτονιά ικανοποιώντας τους κατοίκους της, θα εντυπωσιαστούμε με όσα θα διαβάσετε στη συνέχεια:

1η Τακτική Συνεδρίαση Ιανουάριος 2021

Δελτίο Τύπου Μέρος 3ο

Από όλη αυτή τη διαδικασία που αναλύσαμε, βγάζουμε τα εξής συμπεράσματα:

Στις 21 Ιανουαρίου, όπως αναφέραμε, εμφανίστηκε το συνεργείο με το ψηλό γερανοφόρο που βλέπουμε στη φωτογραφία. Οι κάτοικοι της περιοχής που το αντίκρισαν το πρωί φεύγοντας προς τις δουλειές τους, μεταξύ των οποίων και ιδιοκτήτρια του ακινήτου που είχε μπροστά της τους 2 φοίνικες, κατάλαβαν ότι ο Δήμος φρόντισε να φέρει συνεργείο για να καθαρίσει τους φοίνικες από τα ξερά κλαδιά λόγω του μεγάλου ύψους τους.

Όπως μας ενημερώνουν οι κάτοικοι της οδού Μυκηνών κανείς δε γνώριζε ότι το συνεργείο θα κατέστρεφε τα 2 σπάνια και εμβληματικά για τη γειτονιά τους δέντρα.

Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος για το οποίο η απόφαση ρητά αναφέρει ότι:

«… ο κορμός τους σχεδόν εφάπτεται με το μπαλκόνι του σπιτιού προκαλώντας φθορές!»

ΠΟΤΈ δεν διαμαρτυρήθηκε ότι τα δέντρα προκαλούν φθορές στο μπαλκόνι του κτηρίου. Απεναντίας, τόσο η ίδια όσο και άλλοι κάτοικοι με τους οποίους μιλήσαμε, μας μεταφέρουν την απέραντη θλίψη τους που βλέπουν το άδειο πεζοδρόμιο με τα δέντρα κομμένα έως το έδαφος.

Για τους κατοίκους της Μυκηνών είναι απίστευτο το πως μπόρεσαν να προχωρήσουν σε καταστροφή δέντρων που μεγάλωσαν επί δεκαετίες μαζί με αυτούς. Δέντρα που αγαπούσαν και που, σύμφωνα με τους ίδιους, ούτε άρρωστα ήταν ούτε φθορά δημιουργούσαν στο πεζοδρόμιο. Μάλιστα και η σχετική φράση στην απόφαση που αναφέρει ότι

«…το είδος αυτό των δένδρων κρίνεται ακατάλληλο για το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο λόγω της στενότητάς του»

αποτελεί εξαιρετικά λάθος εκτίμηση, αφού κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής των πεζοδρομίων, ακριβώς για να προστατέψουν τα σπάνια αυτά δέντρα, στο σημείο αυτό διαπλάτυναν το πεζοδρόμιο, καταργώντας ακόμα και μια θέση στάθμευσης ώστε να δώσουν χώρο στους πεζούς και αέρα ανάπτυξης στα φυτά.

Παραμένουν μεγάλα τα ερωτήματα για όλους εμάς που δεν ανήκουμε στην ομάδα των εκλεγμένων Συμβούλων της Διοίκησης και σπάνια ακούμε τη φωνή τους στα Δ.Σ.:

  • Γιατί, εφόσον έκριναν ότι οι φοίνικες είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και περιουσία, χρειάστηκε μισή δεκαετία για να προχωρήσουν στην κοπή;
  • Γιατί δεν ζήτησαν τη γνώμη των κατοίκων της οδού Μυκηνών και, ακόμα περισσότερο, της κατοίκου του οικήματος που είχε στη πρόσοψή του τους φοίνικες; Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εν λόγω κάτοικος στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 είχε υπάρξει υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου. Πόσο δύσκολο ήταν να της είχαν ζητήσει να εκφράσει τη γνώμη της;
  • Γιατί εφόσον τα δέντρα ήταν υγιή, αντί να τα καταστρέψουν δεν προχώρησαν σε μια μελέτη εκρίζωσης, μεταφοράς και μεταφύτευσής τους σε κάποιο από τα πάρκα μας;

Και παρά το ότι γνωρίζουμε ότι ο Δήμαρχος έχει ορίσει και Ειδικό Σύμβουλο γεωπόνο, εάν δυσκολεύονται να κατανοήσουν την ερώτηση αυτή μπορούν να αναζητήσουν στο Διαδίκτυο πληροφορίες, στο κεφάλαιο Συντήρηση Κηποτεχνικές Εφαρμογές.

Να αναφέρουμε ότι το 2004 για την καλύτερη εικόνα της Αθήνας, με αφορμή τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων το Ελληνικό Δημόσιο πλήρωσε πολλά χρήματα για την εισαγωγή φοινίκων, που μεταφυτεύτηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Είναι συνήθης πρακτική επίσης να αγοράζονται μεγάλα τέτοια φυτά από κατασκευαστές πολυτελών κατοικιών και άλλων κτιρίων, όπως ξενοδοχεία, και να τοποθετούνται στους κήπους.

Κρίμα πραγματικά και μόνο κρίμα για τη καταστροφή 2 σπάνιων δέντρων, σημείου αναφοράς για μια γειτονιά  και με μεγάλη συναισθηματική αξία για τους κατοίκους της.

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς πόσο ακόμα θα χαμηλώσει ο πήχης της της λογικής λειτουργίας στον Δήμο μας.