fbpx

 Ο Νίκος Ευσταθίου στηρίζει ενεργά, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Πόλη Φωτεινή» με υποψήφιο Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού τον Γιώργο Δαουλάρη.

 

Αναλυτικό Βιογραφικό:

Ο Νίκος Ευσταθίου, γιος του Θεοφάνη και της Λέλας Ευσταθίου, γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου του 1967 στη Δάφνη. Φοίτησε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης και το πατρικό του σπίτι είναι στην οδό Κωστή Παλαμά. Από την ενηλικίωσή του αποφάσισε να υπηρετήσει την παιδεία και τον πολιτισμό. Έγινε δάσκαλος και από το 1997 υπηρετεί με οργανική θέση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, σχολείο στο οποίο έκανε αγώνα να δοθεί με Υπουργική Απόφαση το προσωνύμιο του Γιώργου Μπουζιάνη, κάνοντας γνωστό το έργο του μεγάλου ζωγράφου της πόλης μας στα παιδιά της Δάφνης αλλά και στην τοπική κοινωνία. Από τότε, ως Διευθυντής του σχολείου τα τελευταία 12 χρόνια δημιούργησε πινακοθήκη με πρωτότυπα έργα Ελλήνων ζωγράφων μέσα στο σχολείο και προωθεί με πάθος και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του, εικαστικές και άλλες πολιτισμικές δράσεις, κάνοντας το σχολείο γνωστό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω των προγραμμάτων Erasmus, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών αλλά και στο φιλότεχνο κοινό της Αθήνας. Συνεργάστηκε με πολλούς εικαστικούς, καθηγητές της Α.Σ.Κ.Τ. και σημαντικούς ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Σπουδές

Διδάκτωρ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μεταπτυχιακές Σπουδές M.Ed. στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στις «Σπουδές στην Εκπαίδευση»

Μετεκπαιδευθείς στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Ε. Παπανούτσος» του Πανεπιστημίου Πατρών

Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών

Πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας

Οικογενειακή κατάσταση

Παντρεμένος με τη δασκάλα Νατάσα Ορφανοπούλου και πατέρας ενός παιδιού 18 χρονών του Θεοφάνη, φοιτητή του Παντείου Πανεπιστημίου

Κοινωνική δράση

Είναι Ταμίας του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Δάφνης Υμηττού

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Μακρυγιάννης»

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας

Συγγραφές

 Έγραψε με την Αγάθη Μοσχονά το βιβλίο «Γράμματα στην Ειρήνη» (εκδόσεις Παρασκήνιο)

 Έγραψε με τους Γρηγόρη Ρίσβα και Νατάσα Ορφανοπούλου το βιβλίο «Ισορροπημένη Διατροφή» (εκδόσεις Βήτα)

 Έγραψε με τον Αρτέμη Αθανασάκη το βιβλίο «Διατροφική Αγωγή Υγείας» (εκδόσεις Χ. Δαρδανός)

 Έγραψε με τον Σωτήρη Χαρίδημο το βιβλίο -σενάριο του Θεάτρου Σκιών “Ο Καραγκιόζης βοηθός του ζωγράφου Μπουζιάνη” αυτοέκδοση

 Ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας του εγκεκριμένου από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο εκπαιδευτικών υλικών: «Διατροφή – Διατροφική Αγωγή» και «Φυσική Άσκηση και Υγεία» (εκδόσεις Intelearn)

Έγραψε στον πανεπιστημιακό συλλογικό τόμο “Διατροφική Αγωγή - Θεωρίες και Μοντέλα Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας” του Γιάννη Μανιού (ιατρικές εκδόσεις Πασχαλίδης)

Νίκος Ευσταθίου 
 Διδάκτορας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Διευθυντής 5ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης "Γεώργιος Μπουζιάνης"

Ταμίας  Δ.Σ. Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

 

** Ο Νίκος Ευσταθίου είχε συστρατευθεί με την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Πόλη Φωτεινή» και στις Δημοτικές Εκλογές του 2019.