fbpx

Η Ειρήνη-Μαρία Σταματοπούλου στηρίζει ενεργά, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Πόλη Φωτεινή» με υποψήφιο Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού τον Γιώργο Δαουλάρη.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει στον Υμηττό.

Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ασχολείται με τη δικηγορία από το 2017. Ειδικότερα, από τα μέσα του έτους 2018 εργάζεται στην Αθήνα, όπου και την κέρδισε το Διοικητικό Δίκαιο και το Δίκαιο των Δημοσίων Συμβάσεων, στο οποίο και εξειδικεύεται.

Από τα φοιτητικά της χρόνια, ως μέλος της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ.) του Δήμου Νεάπολης-Συκεών (Θεσσαλονίκη), συμμετείχε ενεργά σε σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και πρόσφερε εθελοντικά υπηρεσίες στους τομείς της διάσωσης ατόμων, της δασοπροστασίας, της πυρόσβεσης και της αντιμετώπισης καταστροφών γενικότερα.

Πάντοτε την ενδιέφερε η ενασχόληση με τα κοινά.

Το 2014, μαζί με συμφοιτητές της δημιούργησαν στην Κομοτηνή την ομάδα «Komotini PES Activists», η οποία εντάσσεται στο Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, διοργανώνοντας ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις.

Από τον Οκτώβριο του 2016, που επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, εντάχθηκε στην ομάδα των «PES Activists Thessaloniki», και ορίστηκε ως μία εκ των τριών συντονιστών αυτής. Στο πλαίσιο αυτό διοργάνωνε ημερίδες, ακτιβιστικές και ενημερωτικές δράσεις, καμπάνιες και εκδηλώσεις με στόχο την προάσπιση ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα συμμετείχε ενεργά σε ευρωπαϊκά συνέδρια του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Το έτος 2018 είχε εκλεγεί Πρόεδρος της Επιτροπής Ασκουμένων της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (Ε.Α.Ν.Δι.Θ.).

Έχει συμμετάσχει σε μακροπρόθεσμα προγράμματα Erasmus+ για τα κοινωνικά δικαιώματα των νέων, για τις πολιτικές για τη νέα γενιά και για τη ρητορική κατά του μίσους. Ενδεικτικά αναφέρεται η ενεργής συμμετοχή της στο συνέδριο «ENTER! Youth Meeting 2015 Access to social rights for all young people!» που διοργανώθηκε το 2015 στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Νεολαίας του Στρασβούργου για την πρόσβαση των νέων στα κοινωνικά δικαιώματα στο πλαίσιο των πολιτικών για τη νέα γενιά του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 στηρίζει ενεργά ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος την ανεξάρτητη συμμαχία πολιτών ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ «ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ» και τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Δαουλάρη, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας, μέσω ενσωμάτωσης καλών πρακτικών, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών και την τοπική αειφόρο ανάπτυξη.