fbpx

 

Ο Γιώργος Μητρόπουλος στηρίζει ενεργά, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Πόλη Φωτεινή» με υποψήφιο Δήμαρχο Δάφνης - Υμηττού τον Γιώργο Δαουλάρη.

Γεννήθηκε και ζει στη Δάφνη με την οικογένειά του.

Απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, με εγγραφή στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας) και μαθητής των σχολείων της Δάφνης (5ο Δημοτικό και 6ο Γυμνάσιο-Λύκειο).

Έχει εργαστεί στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.) από το 1980 έως και το 2011 (έτος διάλυσης Κ.Ε.Δ), ενώ από φοιτητής και για μια δεκαετία ασχολήθηκε με καθαρισμούς Κτιρίων.

Έχoντας υπηρετήσει, δια της ΚΕΔ, το Ελληνικό Δημόσιο μέσα από  σημαντικές θέσεις ευθύνης όπως: Διευθυντής Διαχείρισης Δημοσίων Ακινήτων και Σύμβουλος Διοίκησης, Διευθυντής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων, Προϊστάμενος στην Υπηρεσία Ειδικών Έργων, Μηχανικός στην Τεχνική Υπηρεσία, Μηχανικός στα Δημόσια Ακίνητα Ρόδου, έδωσε ανειρήνευτη πάλη για το Δημόσιο συμφέρον διαχειριζόμενος 75.00 Δημόσια Ακίνητα, παίρνοντας ανάλογες πρωτοβουλίες μέχρις σήμερα, όπως και η περίπτωση της ΠΥΡΚΑΛ που έχει καταθέσει τις δικές του Προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίησή της για το συμφέρον των Δημοτών, καταγγέλλοντας την πολιτική τής σημερινής Διοίκησης του Δήμου.

Παράλληλα, έχει ενεργή συμμετοχή σε Συλλόγους-Σωματεία κλπ:

- Ιδρυτικό μέλος και συντονιστής της Δημοκρατικής Κίνησης Νέων το 1974-77.

- Είναι ιδρυτικό μέλος από το 1988, στο Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Ο ΕΡΜΗΣ», με έδρα το Ελληνικό Ν. Αττικής (Γεν. Γραμματέας έως το τέλος του 2013 και Δ/νων Σύμβουλος έως 2020, Τεχν. Σύμβουλος 2020-2022) και Συντονιστής Άτυπου Δικτύου 17 Φορέων Εξειδικευμένων ΚΔΗΦ ΑμεΑ, Διαχειριστής σε 130 Προγρ. Επιδοτούμενα από ΕΕ, κα)

«Όλα αυτά με αφορμή την ύπαρξη, στην οικογένειά μου, του ανιψιού μου Χρήστου που είναι νέος, πλέον των 40 ετών, με Νοητική Υστέρηση και Διαταραχή Συμπεριφοράς, που αποτέλεσε για εμένα μία ευκαιρία γνωριμίας με έναν χώρο πολύ σημαντικό που εννοώ να πορευθώ σε αυτόν διά βίου. 

Ο ΕΡΜΗΣ, για εμένα αποτελεί Εργο ζωής, για το οποίο αφιέρωσα μεγάλο μέρος του χρόνου μου, σε πάμπολλα Προγράμματα που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε, προσφέροντας εκπαίδευση και υποστήριξη σε ημερήσια βάση, σε 100 περίπου νέους ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, παρέχοντας χρήσιμα εφόδια για μία αξιοπρεπή πορεία προς την κοινωνικοοικονομική ένταξή τους σε μια Κοινωνία αλληλοαποδοχής, μια Κοινωνία Ανθρώπων».

Στα πλαίσια αυτά ασχολήθηκε με τη διεκδίκηση και τη διασφάλιση του σημαντικού Έργου κατασκευής των Νέων Εγκαταστάσεων ΑΜΕΑ στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, που υλοποιείται ήδη με την ευγενική Χορηγία της LAMDA DEVELOPMENT, με προβλεπόμενη παράδοσή του το προσεχές φθινόπωρο. Έργο που υποστηρίζει μαζί με ανάλογα που σχεδίασε και ενδιαφέρεται για την υλοποίηση τους, όπως οι ΣΥΔ Ηλιούπολης κλπ

- Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Κ.Ε.Δ., συμμετείχε στον Σύλλογο Εργαζομένων της Κ.Ε.Δ. (ΣΥ.ΚΕΔ) επί 30 χρόνια, ως Πρόεδρος του Συλλόγου, Εκπρόσωπος στο Ε.Κ.Α., Εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ. 

-Μέλος του Γεν. Συμβουλίου (για μια θητεία) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑΜΕΑ)

-Μέλος του ΔΣ  του Σωματείου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ».1975-77. 

Καλό μας αγώνα!