fbpx

O Γιάννης Κωνσταντινίδης στηρίζει ενεργά, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Πόλη Φωτεινή» με υποψήφιο Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού τον Γιώργο Δαουλάρη.

Γεννήθηκε το 1977 και ζει στη Δάφνη, όπου η οικογένειά του κατοικούσε μόνιμα από το 1945. Γιος των αείμνηστων Λεωνίδα Κωνσταντινίδη και Ελένης Δημοπούλου, με καταγωγή από Κωνσταντινούπολη και Αρκαδία.

Είναι Πτυχιούχος Προγραμματιστής–Αναλυτής Η/Υ και εργάζεται ως Εκπαιδευτικός. Από το 2002 υπηρέτησε επί σειρά ετών ως ωρομίσθιος Εκπαιδευτικός Πληροφορικής στο Τ.Ε.Ε. και στο Ι.Ε.Κ. του Ο.Α.Ε.Δ. Καλαμακίου.

Υπήρξε ιδιοκτήτης Ατομικής Επιχείρησης (Βιβλιοπωλείο "Γράψε-Σβήσε") στον Δήμο μας για 11 χρόνια, από το 2005 ως και το 2016.

Από το 2000 ως το 2002 εργάστηκε με το Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας στην «Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού & Ανάπτυξης Δήμου Δάφνης» και στο «Κέντρο Πληροφόρησης και Στήριξης Νέων» του Δήμου Δάφνης ως Υπεύθυνος Πληροφόρησης με εξειδίκευση στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ύστερα από κατάρτιση μέσω σεμιναρίων της Ε.Ε., του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Τότε ξεκίνησε και την Εθελοντική του δράση στον Δήμο μας, με την εκπαίδευση εφαρμογών Η/Υ σε ενήλικους συμπολίτες μας.

Την περίοδο αυτή ήταν επίσης υπεύθυνος τόσο για την ίδρυση και τον συντονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Δάφνης (από την ίδρυσή του ως και την κατάργησή του) όσο και για την λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου «Σινέ Δάφνη», οπότε και έγινε κινηματογράφος Α΄ Προβολής.

Από το 1999 ως το 2000 διατέλεσε Γραμματέας του Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ.

Ένθερμος υποστηρικτής της δια βίου μάθησης, από το 2022 είναι φοιτητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας και επί πτυχίω φοιτητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης.

Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει το Πρόγραμμα «Σύγχρονες τάσεις στην Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση» (για άτομα με μαθησιακές δυσκολίες) στο ΕΑΠ καθώς και τα Προγράμματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ): «Πολιτική Επιστήμη και Δημόσια Διοίκηση», «Τοπική Αυτοδιοίκηση», «Μίγμα Marketing και Brand», «Ειδική Αγωγή – Διεπιστημονικές Πρακτικές Σύγκλισης», «Άγχος και Κατάθλιψη – Ψυχοεκπαίδευση και Διαχείριση», «Κρίσεις Πανικού – Θεωρητικό Πλαίσιο και Πρακτική Διαχείριση».

Από το 2019 είναι μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Δάφνης–Υμηττού (εκπροσωπώντας τους δημότες) και μέλος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας.

Είναι αιρετό μέλος του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Δημιουργική & Ανθρωπιστική Φροντίδα Νέων και Ηλικιωμένων – ΔΑΦΝΗ», του Συλλόγου Αρκάδων Δάφνης–Υμηττού «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και του Συλλόγου «Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Δάφνης».

Επίσης, από το 2005 είναι μέλος του Σωματείου για το Αστικό και περιαστικό Περιβάλλον «ΥΛΗΩΡΟΣ».

Εθελοντής του Δήμου μας ως Καθηγητής ενηλίκων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, στην φροντίδα αστέγων της Πολιτικής Προστασίας και στην Φιλοζωική Επιτροπή από το 2018 μέχρι και σήμερα.

Επί σειρά ετών ήταν διορισμένο μέλος στο Δ.Σ. της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης.

Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τα μαθητικά του χρόνια έως σήμερα και στις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές ήταν Υποψήφιος Βουλευτής στον Νότιο Τομέα Αθήνας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής.

Από το 2022 είναι εκλεγμένος Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής του Δήμου Δάφνης–Υμηττού. Παράλληλα από το 2019 είναι μέλος του Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής.

Επίσης, διατέλεσε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δάφνης από το 2001 ως και το 2006, με αρμοδιότητες: Υπεύθυνος Νεολαίας και Παιδείας (1η θητεία) και Οργανωτικού (2η θητεία).

Τέλος, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συνδικαλιστικού Οργάνου Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών του Ο.Α.Ε.Δ. Αττικής και Νήσων από το 2003 ως το 2005.